Docent maatschappijleer worden

Wil je docent maatschappijleer worden? Bij Roler begeleiden we je op de weg naar deze inspirerende rol in het onderwijs. Of je nu net begint of al enige ervaring hebt in het onderwijs, wij staan voor je klaar met advies, begeleiding en de beste vacatures voor docent maatschappijleer.

Jouw pad naar succes: docent maatschappijleer opleiding

Overweeg je een docent maatschappijleer opleiding? Wij helpen je de juiste keuze te maken tussen voltijd, deeltijd of een zij-instroomtraject. Samen vinden we de opleiding die bij jou past en bereiden we je voor op een succesvolle carrière als maatschappijleer docent.

De 4-jarige Lerarenopleiding Maatschappijleer is voltijd, deeltijd of duaal te volgen. De opleiding is opgesplitst in een basisfase (propedeuse) en een hoofdfase. De opleiding is op hbo-niveau. Daarvoor behaal je dus je havodiploma, vwo-diploma of mbo 4-diploma.

Bij Roler kun je als vakbekwame professional ook jouw stap zetten naar het onderwijs via ons zij-instroomtraject. Dit is een verkort opleidingstraject voor professionals met minimaal een hbo-opleiding die op dit moment geen leerkracht of docent zijn, maar daar wel interesse in hebben.

Wat doet een leraar maatschappijleer?

In het beroep leraar maatschappijleer mag je lesgeven over onderwerpen die iedereen aangaan. Denk hierbij aan politiek, media, criminaliteit, arbeid, de pluriforme samenleving en verkeersproblemen. Je kunt leerlingen iets bijbrengen waar ze allemaal op een manier iets mee te maken zullen krijgen.

Welke onderwerpen je precies gaat behandelen, zal per studiejaar verschillen. Over het algemeen zal er veel aandacht zijn voor actualiteiten, zoals verkiezingen of rampen. Aan jou als docent maatschappijleer de taak om de lesstof af te stemmen op actuele onderwerpen. Zo maak je het voor leerlingen een stuk interessanter.

Dit neemt overigens niet weg dat er geen ruimte is voor andere onderwerpen. Bij moeilijke of gevoelige onderwerpen kan het voorkomen dat leerlingen het niet eens zijn, wat stevige discussies kan losmaken. Dit is een proces dat jij als leraar in goede banen kunt leiden. Zo doen ze niet alleen kennis op, maar oefenen leerlingen ook hun debat-skills!

Docent maatschappijleer salaris en voorwaarden

Gemiddeld verdient een docent maatschappijleer in Nederland €4.030 bruto per maand. Salarissen variëren van €3.430 tot €4.635 (2023). De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vaak ook goed geregeld.

Bij Roler weet je in ieder geval zeker dat je er nooit alleen voor staat. Wij ondersteunen je in elke fase van je carrière.

Vacatures docent maatschappijleer

Dus, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ontdek de meest actuele vacatures voor docent maatschappijleer op onze website. Wij matchen jou met de school die bij je past, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: het inspireren van jonge geesten.

Bekijk hier al onze vacatures in het onderwijs.

Word docent maatschappijleer met Roler

Klaar om docent maatschappijleer te worden? Neem de volgende stap in je carrière met Roler. Wij bieden je de begeleiding, ondersteuning en kansen die je nodig hebt om te groeien als docent maatschappijleer.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw rol in het onderwijs te pakken.

[CTA-button Neem contact met ons op]