Invalleerkracht in het onderwijs

Welkom bij Roler, waar we de brug slaan tussen getalenteerde invalleerkrachten en scholen die dringend ondersteuning nodig hebben. Als invalleerkracht speel je een cruciale rol in het onderwijssysteem, door in te springen waar en wanneer je het meest nodig bent. Ontdek hoe we bij Roler jou kunnen helpen als invalleerkracht in het onderwijs.

Wat is een invalleerkracht?

Een invalleerkracht is iemand die tijdelijk de taken van een vaste leerkracht overneemt. Bijvoorbeeld tijdens een zwangerschapsverlof of ziekte. Werken als invalleerkracht betekent flexibel zijn, snel kunnen aanpassen aan nieuwe omgevingen en altijd klaarstaan om leerlingen te ondersteunen. Bij Roler bieden we vacatures en mogelijkheden voor interim onderwijs die perfect passen bij jouw vaardigheden een voorkeuren.

Wat doet een invalleerkracht?

Als invalleerkracht in het onderwijs ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de continuïteit van het onderwijsproces. Dit kan variëren van het overnemen van dagelijkse lessen tot het begeleiden van specifieke projecten of activiteiten.

Ik heb een invalleerkracht nodig in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs

Scholen die op zoek zijn naar een invaldocent, of het nu in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs is, kunnen rekenen op de expertise van Roler. Wij begrijpen de unieke behoeften van jouw onderwijsinstelling en bieden op maat oplossingen. Lees meer over werving en selectie via Roler.

Ik wil invalleerkracht worden in het onderwijs

Werken als invalleerkracht betekent dat je nooit uitgeleerd bent. Door te werken met verschillende leerlingen, leerkrachten en scholen daag je jezelf uit om je pedagogische vaardigheden en kennis te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Ook blijf je flexibel, doe je veel ervaring op, maak je echt impact, vergroot je je netwerk en de kans op een vaste aanstelling.

Invalleerkracht worden in het basisonderwijs

Als invalleerkracht in het basisonderwijs speel je een sleutelrol in de ontwikkeling van jonge leerlingen.  Je bent niet alleen een invaller, maar ook een mentor, inspiratiebron en soms zelfs een vertrouwenspersoon. In deze rol heb je de unieke kans om een positieve en blijvende impact te maken op de vroege leerervaringen van kinderen.

Je ondersteunt het reguliere onderwijsprogramma en zorgt voor continuïteit in het leerproces, wat essentieel is voor de stabiliteit en groei van de leerlingen. Daarnaast biedt invalwerk op een basisschool je de mogelijkheid om ervaring op te doen in verschillende onderwijsomgevingen, wat bijdraagt aan je professionele ontwikkeling en flexibiliteit als onderwijzer.

Invalleerkracht worden in het voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs draag je bij aan de vorming van jongeren op cruciale momenten in hun educatieve ontwikkeling. Als invalleerkracht in deze fase ben je niet alleen betrokken bij hun cognitieve groei, je bent ook belangrijk voor hun persoonlijke groei.

Je herinnert je vast nog wel die ene docent die écht indruk op jou heeft gemaakt. Misschien was het je Nederlands docent of je mentor. Deze fase is vaak een tijd waarin leerlingen beginnen na te denken over hun toekomstige carrière, en jouw invloed kan hen helpen bij het maken van belangrijke beslissingen.

Hoe werkt de invalpool voor het onderwijs?

De invalpool in het onderwijs is een systeem dat ontworpen is om scholen snel en efficiënt te voorzien van gekwalificeerde invalleerkrachten wanneer er behoefte is aan tijdelijk vervanging. Hier is hoe het werkt:

Je werkt direct of indirect voor een stichting of school. Bijvoorbeeld in de invalpoule van een stichting. Vaak werkt het dan zo dat de contactpersoon van een stichting de leerkrachten uit de invalpoule belt of op een andere manier, zoals WhatsApp, bericht met een invalklus.

Bijvoorbeeld: “op school X zit heeft groep 5 dinsdag een invaller nodig, ben jij beschikbaar?”

Dit kan op heel korte termijn. Bijvoorbeeld dat je ’s avonds gebeld wordt voor de dag erna. Het kan ook zijn dat je ruim van te voren weet waar je moet zijn en welke groep je draait.

Je kunt ook via Roler invallen, daarover zo meer!

Wat is het salaris van een invalleerkracht?

Het salaris van een invalleerkracht varieert en is afhankelijk van verschillende factoren.

Dit verschilt natuurlijk afhankelijk van het aantal jaren ervaring, opleidingsniveau en soort onderwijs. Normaal gesproken zit een leerkracht basisonderwijs in de LB-schaal. Dit salaris varieert tussen €3301 en €5030 bruto per maand.

Wil je alles weten over het invalleerkracht salaris? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of lees de arbeidsvoorwaarden.

Start vandaag als invaller in het onderwijs bij Roler

Bij Roler staan we klaar om jou te ondersteunen in je reis als invalleerkracht. Ontdek de unieke voordelen van werken met ons en neem de stap om een essentieel onderdeel te worden van het onderwijssysteem.

Neem vandaag nog contact met ons op en begin aan je avontuur in het onderwijs.