Master Orthopedagogiek

Wil jij voor vernieuwing en verandering zorgen? Wil jij kinderen bijstaan die uitdagingen hebben op meerdere gebieden? Dan is de Master Orthopedagogiek echt wat voor jou. Hier leer je stevig in je schoenen te staan en jouw kennis toe te passen in de praktijk. Lees alles over de Master Orthopedagogiek op deze pagina.

Wat is orthopedagogiek

Orthopedagogiek is een vakgebied binnen de pedagogiek die zich richt op het ondersteunen en begeleiden van kinderen met complexe ondersteuningsbehoeften. Dit kunnen kinderen zijn met leerproblemen, gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen of een combinatie van deze factoren.

Als orthopedagoog kun je werken in verschillende omgevingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, jeugdzorginstellingen en therapeutische centra.

Wat houdt de Master Orthopedagogiek in?

De Master Orthopedagogiek is een eenjarige opleiding waar je kennis opdoet en vaardigheden leert op het gebied van orthopedagogische diagnostiek, behandeling en begeleiding. Je leert hoe je kinderen met complexe problemen kunt ondersteunen en hoe je effectief kunt communiceren met hun ouders en andere zorgverleners. Tijdens de opleiding maak je deel uit van werkgroepen en loop je stage. Dit zodat je jouw kennis meteen toe kunt passen.

Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ontwikkelingspsychologie;
  • Diagnostiek;
  • Interventies;
  • Ethiek.

Wat heb je nodig voor het volgen van de Master Orthopedagoog

Om deel te kunnen nemen aan de Master Orthopedagogiek heb je wel wat nodig. Om deze master te kunnen volgen, moet je een van de volgende opleidingen hebben afgerond:

  • Een afgeronde bacheloropleiding op het gebied van pedagogiek, psychologie of een gerelateerd vakgebied;
  • Een afgerond schakelprogramma op het gebied van pedagogiek, psychologie of een gerelateerd vakgebied;
  • Een afgeronde premaster op het gebied van pedagogiek, psychologie of een gerelateerd vakgebied.

Naast een diploma moet je ook beschikken over de volgende eigenschappen:

  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Sterke motivatie;
  • Affiniteit met kinderen met complexe ondersteuningsbehoeften.

Waarom zou je kiezen voor de Master Orthopedagogiek?

Bij Roler zien wij genoeg redenen om te kiezen voor de Master Orthopedagogiek. Het is namelijk een uitdagende en boeiende opleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken met kinderen met complexe ondersteuningsbehoeften. Als je de opleiding hebt afgerond, kun je deze kinderen bijstaan en echt iets voor ze betekenen. En wat is er nu mooier dan dat?

Is er veel vraag naar orthopedagogen?

Ja, er is zeker veel vraag naar orthopedagogen. Daarnaast heb je als orthopedagoog een groot werkveld om aan de slag te gaan. Een groot aantal afgestudeerden heeft na drie maanden al een baan gevonden binnen het vakgebied.

Wat verdien je als orthopedagoog?

Als orthopedagoog verdien je volgens uitzendbureau.nl zo tussen de €2.675,- en de €3.115,- bruto. Daarbij is het zo dat, hoe meer werkervaring je hebt, hoe hoger je salaris is. Dan komt jouw bruto salaris namelijk zo tussen de €4.355,- en de €6.400,- te liggen.

Volg de Master Orthopedagogiek via Roler

De Master Orthopedagogiek kun je ook volgen als deel van het Talentenprogramma bij Roler. In het Talentenprogramma krijg je de juiste begeleiding en adviezen en dat allemaal met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Weet jij nog niet zeker wat je wil? Kom dan een keer koffie met ons drinken, waarschijnlijk komen we er samen uit. Heb je een gerichte vraag voor ons? Neem dan vooral even contact met ons op met een van onze recruiters.