Eerste baan na studie: word leerkracht!

Na jaren zwoegen in de studiebanken kun je eindelijk je passie gaan volgen. Maar hoe vind je nu een eerste baan na studie die bij je past? Je wil immers niet direct in het 9-tot-5 wereldje duiken en ruimte houden voor zelfontwikkeling. Roler heeft misschien wel een baan die bij je past.

Een groot lerarentekort

Op dit moment is er een groot lerarentekort, dat heb je tijdens je studie aan de pabo vast wel gemerkt. De Rijksoverheid is namelijk druk in de weer om dit lerarentekort zo snel (en goed) mogelijk op te lossen. Zo hoeven nieuwe pabo-studenten de eerste twee jaar van hun studie maar de helft van hun collegegeld te betalen (score!). Ook worden schoolbesturen aangemoedigd om een aantrekkelijke omgeving te creëren voor zijinstromers. Dit zijn mensen die al eerder een opleiding hebben afgerond in een relevant werkveld, waardoor ze zich eenvoudiger kunnen ‘omscholen’ tot leraar.

Dit betekent ook dat jij met een pabo diploma op zak veel verschillende scholen hebt om uit te kiezen. Het werk ligt immers voor het oprapen. Maar dit kan ook verstikkend voor je zijn. Zoveel opties, kan ook de werkdruk verhogen om te presteren – en daar heb je niet direct zin in.

Eerste baan na studie: die kan ook flexibel zijn

Je eerste baan na studie is je eerste echte kijk in het werkende leven. Die overgang van studeren naar werken, wil je het liefst zo soepel mogelijk laten verlopen. Het klinkt dan ook niet aantrekkelijk om direct vijf dagen in de week voor dezelfde groep te moeten staan. Je weet namelijk nog niet zeker welk type onderwijs nu het beste bij je past. En je wil je opties nog een beetje open houden voordat je je ergens gaat nestelen.

Hier komt Roler om de hoek kijken. Ons Talentprogramma is namelijk de beste eerste baan na een studie aan de pabo. Je kunt in dit programma:

  • in 1 schooljaar verschillende vormen van het onderwijs leren kennen;
  • voor verschillende groepen staan;
  • op meerdere locaties werken;
  • ontdekken wat je het leukst vindt aan lesgeven.

Voordelen van het Talentprogramma van Roler

Een flexibele eerste baan na studie klinkt jou natuurlijk als muziek in de oren. Maar je hebt ook in zekere zin behoefte aan vastigheid. Zo moet je aan het einde van de maand wel je huur kunnen betalen, geld overhouden om leuke dingen mee te doen én zicht hebben op doorgroei-mogelijkheden. Dat snappen we bij Roler heel goed, daarom hebben we ons programma ook zo ingericht dat jij jezelf kunt ontwikkelen onder aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Zo krijg je:

  • een persoonlijk opleidingsbudget van €2.500 per schooljaar bij een fulltime dienstverband;
  • een inspirerende studiereis naar Finland;
  • 100% reiskostenvergoeding;
  • een passende pensioenregeling;
  • een woonkosten-vergoeding wanneer je buiten de Randstad woont en bereidt bent om daarheen te verhuizen;
  • een vast contract van 1 jaar.

Dat klinkt niet verkeerd hè? Dus wil jij een eerste baan na je studie in het onderwijs? Meld je dan hier aan voor het Talentprogramma van Roler!