Even voorstellen: Simone van der Linde

Mijn naam is Simone van der Linde en ik werk sinds enkele maanden bij Roler als recruiter. Daarvoor heb ik 4 jaar gewerkt in het basisonderwijs op een leuke dorpsschool in de Noordoostpolder.

Ik wilde graag eens iets anders gaan ontdekken en na een periode van oriëntatie kwam ik op de website van Roler terecht. Een lot uit de loterij durf ik nu wel te zeggen. Ik mag namelijk mijn onderwijshart combineren met het ‘bedrijfsleven’. Ik kan op deze manier toch nog mijn bijdrage leveren aan het onderwijs, alleen dan op een andere manier.

Het inspireert me om zoveel verschillende docenten en leerkrachten te ontmoeten. Het maakt me enthousiast dat we echt iets kunnen betekenen voor leerkrachten en ze kunnen helpen naar een fijne en passende plek. Helemaal in de schaarste waar de onderwijswereld op dit moment mee te maken heeft. Het geeft me echt een goed gevoel als er een goede match is ontstaan!

Talentpool

Ook ben ik razend enthousiast over de talentpool. Hoe gaaf is het om als starter nog een jaar te hebben, om te oriënteren wat je echt wilt. Te kijken waar je tijdens de Pabo niet aan toe gekomen bent. Je krijgt nog het steuntje in de rug, de coaching die je nodig hebt en een opleidingsbudget. En niet te vergeten natuurlijk de inspirerende reis naar Finland.

Ik heb de taak gekregen om de docenten en leerkrachten te vinden, die open staan voor iets nieuws of nog geen baan hebben. Benaderen, kennismaken en gesprekken voeren zijn daar vaste onderdelen van. En natuurlijk een stukje administratie, want doordat je zoveel mensen spreekt, is het heel belangrijk dat je de boel goed op orde hebt. Je wilt wel graag onthouden over wie je het hebt. Tot slot is het maken van vacatures ook een vast onderdeel. En we zijn sinds kort actief op Instagram. Het zorgt voor een leuke afwisseling in mijn werkweek. Samen met mijn collega’s Sebastiaan en Sybrecht ben ik voornamelijk in het noorden aan het werk, maar ik ben ook ondersteunend in de taken van mijn andere collega’s in de rest van Nederland. Samen zoeken levert soms net even dat extraatje op.

Gezellig team

Wat mijn baan zo leuk maakt is het contact met heel veel mensen, maar ook de nauwe samenwerking met ons kleine gezellige team. Je leert elkaar snel kennen en kan bij elkaar terecht. Het is een uitdaging om mensen op een persoonlijke manier te bereiken, maar als je eenmaal in contact bent, dan levert het vooral leuke resultaten op. Het is fijn dat je mensen enthousiast kan maken, maar ook dat er ruimte is om ze een tijdje te volgen en te ontdekken wat echt bij ze past. Mensen een vertrouwt gevoel geven om voor Roler te werken en die kwaliteit dan ook daadwerkelijk leveren dat vind ik een succes!

Ik hoop de komende tijd verder te groeien in mijn werk als recruiter, zodat ik straks ook zelf op pad kan en mensen kan gaan ontmoeten, de gesprekken kan gaan voeren en de contacten helemaal zelfstandig op kan pakken. Dat het me lukt om in nog kortere lijnen matches te maken tussen de docenten en scholen. Daarnaast hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren in het zij-stroom traject. Voor nu is het nog zaak om verder te oriënteren welke ‘rol’ ik kan pakken, binnen ons team van Roler.

In mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn familie en vrienden. Ik vind het heerlijk om de gezelligheid op te zoeken. Even gezellig bijkletsen met een kopje thee of een glaasje wijn, daar kan ik echt van genieten! Daarnaast heb ik mijn eigen paard en rijd ik deze ongeveer 3 keer in de week. Samen zijn we aan het trainen om steeds een stukje verder te komen.

Simone van der Linde
simonevanderlinde@roler.nl
06 – 10 36 86 76

Meer over onze dienstverlening >>
Naar onze vacatures >>