Even voorstellen: Sybrecht Speerstra

Mijn naam is Sybrecht Speerstra. Na 25 jaar werken in de uitzendbranche, ben ik nu ruim 5 jaar met veel plezier aan het werk in de onderwijssector als adviseur bij Roler. Mijn werkgebied is, ruim genomen, de provincie Friesland. Tevens ben ik als vrijwilliger betrokken bij een groot aantal culturele en maatschappelijke projecten/evenementen. Zo kan je mij bijvoorbeeld tegenkomen op het toneel bij een openlucht theatervoorstelling.

Als ouder van een schoolgaand kind (inmiddels voortgezet onderwijs), krijg ik naast alle positieve verhalen over inspirerende lessen ook zaken mee die tot zorgen leiden. Veel leerlingen vragen naast kennis ook steeds meer individuele zorg, in de wetenschap dat er niet altijd voldoende invallers zijn. In periodes van ziekte, komt mijn dochter eerder thuis, doordat hele klassen naar huis gestuurd worden. Dit kan toch niet langer doorgaan, de sector heeft zoveel te bieden. Aan de andere kant, als je hoort wat de media allemaal brengen over werkdruk en lage salarissen, kan je het je afvragen of het onderwijs nog wel aantrekkelijk is om in te werken.

Ik vind van wel en het maakt mij juist extra gedreven. Ook van onze medewerkers spat soms het enthousiasme er vanaf als je vraagt naar hun drijfveren. Maar, er moet echt wel iets gebeuren en ik ben blij dat ik mij in mijn eigen werkgebied echt een bijdrage kan leveren. Zo kunnen onze professionals zich via ons (bij)scholen in vaardigheden waaraan zij behoefte hebben. Of wij vinden een werkplek voor ze, waar ze zelf niet direct aan gedacht hebben. Maar ik ben ook trots op de gemotiveerde leerkrachten in onze talentenpool die veel schoolbesturen “uit de brand” kunnen helpen bij langdurige invalklussen.

Hoe leuk is het als je iemand aan een echt passende nieuwe werkplek kunt helpen en opdrachtgevers kan voorzien van goede en geschikte medewerkers?

Komende tijd zullen we met het team van adviseurs ook sterk inzetten op het werven van zij-instromers. We zetten graag met elkaar de schouders onder dit project om een kleine maar waardevolle bijdrage te leveren aan het lerarentekort.

Je mag mij altijd benaderen om kennis te maken en te bespreken of ik iets in jouw carrière kan betekenen!

Sybrecht Speerstra
sybrechtspeerstra@roler.nl
06 303 646 11

Meer over onze dienstverlening >>
Naar onze vacatures >>