Master opleiding deeltijd in het onderwijs volgen

Je hebt je pabo diploma behaald. Gefeliciteerd! Tijd om eindelijk zelfstandig aan de slag te gaan als leerkracht! Of wil je jouw kennis verder uitbreiden met een master opleiding deeltijd?

Welke master opleiding deeltijd onderwijs kun je volgen?

De eerste vraag die je jezelf stelt: waarin wil ik mij verder specialiseren? Aan de hand van het antwoord kijk je welke master opleiding in het onderwijs hierbij past. Er zijn diverse masters onderwijs mogelijk na de pabo. Deze masters zijn te volgen op zowel hbo- als wo niveau. Voor sommige wo-masters volg je eerst een pre-master. Ontdek hier de voor- en nadelen van een hbo-master.

Een aantal voorbeelden van master opleidingen onderwijs vind je hieronder. Of de master opleiding onderwijs in deeltijd is te volgen, vind je terug op de websites van de hogescholen en universiteiten die de master aanbieden.

Master opleiding onderwijs op hbo niveau:

Master Educational Needs
Master Pedagogiek
Master Leren en Innoveren
Master Onderwijs & Technologie
Master Passend meesterschap

Master opleiding onderwijs op wo niveau:

Onderwijswetenschappen/Onderwijskunde
Pedagogische wetenschappen/Orthopedagogiek

Eerder schreven we dit artikel over een master na de pabo. Hierin lees je ook een omschrijving van elk van bovenstaande master.

Master opleiding onderwijs in deeltijd

Een master opleiding onderwijs volgen én werkervaring opdoen is goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan twee dagen voor de klas staan enzij intromer voortgezet onderwijs drie dagen studeren. Zo ontwikkel je een onderwijsspecialisatie terwijl je tegelijkertijd nuttige ervaring voor de klas opdoet. Bij Roler werken meerdere startende leerkrachten die precies dat doen.

Werken en studeren kan wel belastend zijn, het is daarom goed om vooraf te bedenken wat voor jou haalbaar is. Onderzoek vooraf goed wat de te verwachten studielast is en hoeveel je daarbij zou willen werken.

Voordelen en valkuilen master opleiding deeltijd in het onderwijs volgen

Wat zijn de voordelen en valkuilen van werken én een master opleiding onderwijs in deeltijd volgen? In dit artikel vertellen onze startende leerkrachten alles over hun ervaring met het volgen van een master opleiding onderwijs en werken tegelijkertijd en geven ze nuttige tips.

Werken en studeren bij Roler

Bij Roler denken we graag met je mee en faciliteren we voor de klas staan en een master opleiding onderwijs volgen wanneer dat jouw ambitie is. Zo is het onder meer mogelijk om de master opleiding onderwijs te volgen als deel van het Talentprogramma van Roler. Dit is een programma voor een selecte groep startende onderwijstalenten.

In het Talentprogramma krijg je als startende leerkracht de ruimte om ervaring op te doen en te ontdekken wat je écht wilt.  Je krijgt de kans om op basis van langdurige vervanging op verschillende locaties voor de klas te staan (ga uit van één tot drie scholen per schooljaar). Zo leer je verschillende scholen en onderwijsvormen kennen en krijg je een goed beeld van wat er speelt. Het volgen van een master opleiding onderwijs in deeltijd is hierbij mogelijk.

Er zijn nog veel meer voordelen wanneer je het Talentprogramma van Roler volgt. Meer weten? Je leest er hier alles over >

Wij denken graag met je mee

Wat jouw keuze ook zal zijn; wij denken graag met je mee. Een keertje koffie drinken? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en één onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook direct contact opnemen met één van onze recruiters.