Inspirerende bijeenkomst: Action Learning voor betere leerprestaties – Den Bosch

Bent u de verandering de baas, of de verandering u? Kunt u de werkdruk of het tekort aan leerkrachten de baas worden? Meld u kosteloos aan voor onze expertisebijeenkomst op 23 mei in Den Bosch.

Direct aanmelden >

Waar mensen zijn, zijn altijd nieuwe ideeën of wensen om zaken aan te passen aan de nieuwe context. Veranderingen zullen er altijd zijn, of we het nu leuk vinden of niet. Denk bijvoorbeeld aan de professionalisering in relatie tot het lerarenregister. Velen kijken met gereserveerdheid naar veranderingen omdat zij niet weten wat de toekomst brengt.

Speciaal voor teamleiders, schooldirecteuren en stafmedewerkers P&O neemt Twan Paes ons mee in het leerproces en maakt hij via het ‘Action learning proces’ duidelijk welke sleutels een succes maken of breken. Want wat de ene groep als een probleem ziet, ervaart de andere groep als een uitdaging. Het interessante is, hoe je als groep of team de ontstane vragen weet te benoemen en weet om te buigen tot succes en onder andere de werkdruk of het nijpende tekort aan lerarentekort kan aanpakken. Van “zelf’ naar “samen”.

Programma
13.30 u – 14.00 u       Ontvangst met koffie en thee.
14.00 u – 14.15 u        Inleiding en welkomstwoord
14.15 u – 15.15 u         Motivational, door Twan Paes. Ervaar zelf wat action Learning is.
15.15 u – 16.30 u        Action Learning. Creëren van minder werkdruk en aanpakken lerarentekort.
16.30 u                           Napraten met een hapje en drankje.

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst en direct profiteren van een lerend team? Meld u dan eenvoudig en kosteloos aan >

Action Learning is de toekomst
Dat Action Learning de toekomst is, staat voor Twan Paes als een paal boven water. “Ik zei het al in mijn speech tijdens Graduation Day in het Kurhaus. In een tijd waarin de onzekerheid gigantisch toeneemt en er steeds meer sprake is van diversiteit in het onderwijs, is Action Learning de sleutel. Als je niet bezig bent met echte problemen en het leren niet koppelt aan het presteren, dan overleef je het als organisatie niet langer. Leren om te acteren is niet meer toereikend; je moet acteren en tijdens je acties leren. Action Learning draagt bij aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties en maakt daarmee uiteindelijk een gehele samenleving succesvoller – die draait immers op onderwijsorganisaties. De methode zorgt niet voor ‘zomaar’ oplossingen van problemen, maar levert echte doorbraakoplossingen.”

Over Twan Paes: 
Twan Paes was in de periode van 1980 tot 1995 topsporttrainer/coach bij zowel dames- als heren handbalteams. Zijn aanpak in de sport viel ook op in het bedrijfsleven en op die manier is hij in verschillende managementfuncties aan het werk gegaan. In 2004 heeft Twan zijn managementfuncties beëindigd en is hij zich fulltime gaan toeleggen op trainen en coachen van managers en professionals in het bedrijfsleven. Inmiddels is docent Verandermanagement, leiderschap en teamontwikkeling geworden op diverse business schools, met Action learning als belangrijke rode draad.

In 2006 heeft Paes, samen met Jos Grob, EMORA School of Teammanagement en Action Learning Academy opgericht. De missie van EMORA is leidinggevenden en managers te faciliteren en op te leiden om teams in organisaties betekenisvol resultaatgericht samen te laten werken. Alle programma’s hebben de basis van Action learning in zich. Een dominantie is hierbij weggelegd voor groepsdynamica waarbij de manager/leidinggevende management-, leiderschaps-, coachings- en trainingsvaardigheden nodig heeft om tot resultaat te komen.

In 2016 heeft Twan uit handen van de president van het WIAL, tijdens het jaarlijkse WIAL-congres de Coaching Excellence Award uitgereikt. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Action Learning Coaches, mede door het begeleiden van vele succesvolle verandertrajecten. Daarnaast is zijn uitgewerkte visie op Action Learning op verschillende plaatsen ter wereld overgenomen.