Primair onderwijs

Als detacheerder en loopbaanpartner voor het onderwijs werkt Roler samen met scholen voor het primair onderwijs verspreid over heel Nederland. Het primair onderwijs omvat, naast het basisonderwijs, ook het speciaal basisonderwijs. In het primair en speciaal onderwijs zorg je voor een brede ontwikkeling van je leerlingen en leg je, samen met je collega’s, een basis voor hun toekomst. Jij bent als leerkracht een belangrijke schakel hierin. Roler heeft dan ook aandacht voor het welzijn, het geluk en de professionalisering van haar professionals.

Het onderwijs ontdekken

Wanneer je op basis van langdurige vervanging(en) het onderwijs verder wilt ontdekken, biedt detachering hier de mogelijkheid voor. Je leert verschillende scholen en onderwijsvormen kennen en je krijgt een goed beeld van wat er speelt. De opdrachten variëren; je kunt denken aan een vervanging vanwege ziekte of zwangerschapsverlof, een nieuw op te starten groep maar ook een tijdelijke plek in de vaste formatie. We luisteren naar wat je zegt en helpen je in het onderwijs de rol te pakken die bij je past. Of je nu net je pabo-diploma op zak hebt of al jaren voor de klas staat.

Wat houdt het in om gedetacheerd te worden?

Als professional bij Roler ben je werkzaam op basis van detachering. Dat betekent dat je in dienst bent bij Roler, maar werkzaamheden verricht bij een van onze opdrachtgevers. Er is dus sprake van een driehoeksverhouding: jij als professional, de opdrachtgever en Roler.

De kracht van detachering

Detachering heeft meerdere voordelen voor jou als (startende) leerkracht. De kracht zit hem onder meer in:

  1. Een stabiele basis én afwisselende opdrachten;
  2. Een razendsnelle ontwikkeling;
  3. Persoonlijke begeleiding op maat.

Detachering betekent voor jou werken vanuit een stabiele basis bij één of meerdere onderwijsinstellingen, waardoor je de kans krijgt om in het onderwijs de rol te pakken die het best bij jou past. Bovendien garanderen we hiermee continuïteit voor onze opdrachtgevers en helpen we jou bij de ontwikkeling van je loopbaan. Het werken met verschillende soorten scholen, leerwegen en onderwijsconcepten zorgt ervoor dat je gevarieerde werkervaring opdoet, ook als je nog maar net hebt besloten: ik ga basisschoolleraar worden. Het zorgt voor voldoende uitdaging, afwisseling en flexibiliteit. Samen met jou gaan we op zoek naar die opdracht waarin je het verschil kunt maken. Voor jezelf, voor de leerlingen, scholieren of studenten, voor de opdrachtgever én voor het onderwijs in Nederland. Dit alles met een salaris conform cao primair onderwijs.

De detacheringsovereenkomst

De detacheringsovereenkomst regelt de arbeidsverhouding tussen jou en Roler en bevat algemene afspraken die in principe gelden voor iedere detacheringsopdracht. In de detacheringsbevestiging, die onderdeel uitmaakt van de detacheringsovereenkomst, worden de afspraken vastgelegd die specifiek gelden voor een detacheringsopdracht. Hierbij kan je denken aan de vermoedelijke duur van de opdracht, de werktijdfactor, de functie(-inschaling), het salaris tijdens de opdracht en eventuele toeslagen en kostenvergoedingen. Je krijgt dus een contract bij Roler voor de duur van de detacheringsopdracht. Wanneer de opdracht toch langer blijkt te duren dan verwacht, kan de detacheringsovereenkomst worden verlengd. Op het moment dat de detacheringsopdracht eindigt, stopt ook de detacheringsovereenkomst bij Roler en daarmee de salarisuitbetaling.

Salaris

Als professional verdien je tijdens een detacheringsopdracht minimaal hetzelfde salaris als de werknemers die werkzaam zijn in een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst van de opdrachtgever. Dit wordt ook wel de ‘inlenersbeloning’ genoemd. De hoogte van je salaris wordt vastgesteld op basis van de door de opdrachtgever verstrekte informatie en is afhankelijk van de cao van de opdrachtgever. Voor het primair onderwijs is dat over het algemeen de cao primair onderwijs. Ook jouw werkervaring en eerder verdiende salaris speelt een rol bij de bepaling van je salarisschaal/trede. Kom je dus net van de pabo dan is je salaris vaak anders dan van een leerkracht die al jaren in dienst is.

Aan de slag

Iedere opdracht is een nieuwe uitdaging. Niet alleen omdat je alle collega’s en leerlingen moet leren kennen, maar ook omdat onderwijsinstellingen wat betreft cultuur van elkaar kunnen verschillen. Dit vraagt in alle gevallen om een goede introductie bij de opdrachtgever. Vanuit Roler krijg je een onderwijsadviseur aangewezen. Je adviseur zorgt er dan ook voor dat je op je eerste werkdag goed wordt ontvangen, dat je weet wat je te doen staat en dat je op de hoogte wordt gesteld van eventuele school specifieke regels en procedures. Tijdens je dienstverband blijft je adviseur het eerste aanspreekpunt.

Begeleiding & ontwikkeling

De eerste paar weken van een detacheringsopdracht zijn in hoge mate bepalend voor het verloop van de opdracht. Vandaar dat er in de begeleiding van je adviseur een accent ligt op de eerste vier tot zes weken van de opdracht. Dit kunnen evaluatiegesprekken, ontwikkelgesprekken en werkplekbezoeken zijn. Uiteraard is de mate van begeleiding afhankelijk van je ervaring, functioneren en behoeften. Ook je persoonlijke ontwikkeling is uitdrukkelijk maatwerk, want je kiest zelf de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om richting te geven aan je loopbaan en professionalisering op een manier die past bij je wensen en ambities. Eigenaarschap noemen we dat. Het is de verantwoordelijkheid van Roler om deze wensen en ambities, waar mogelijk, te stimuleren en faciliteren en op basis daarvan met jou de volgende stap en juiste vervolgopdracht te bepalen.

Talentprogramma

Ben jij een startende leerkracht met maximaal 5 jaar ervaring in het onderwijs en wil je graag nog meer scholen en/of onderwijsvormen ontdekken? Wij wijzen je graag op het Talentprogramma van Roler! Hierin bieden we een selecte groep onderwijstalenten een uniek traject aan op basis van een vast contract.

Wil jij ook werkzaam zijn in het primair onderwijs? Laat dan hieronder je gegevens achter. Eén van onze recruiters neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden bij Roler.