Roler Academie

Roler Academie: opleiding en ontwikkeling

De professionaliteit van onderwijspersoneel is voortdurend in beweging. Van start- en basis bekwame onderwijsprofessionals ontwikkelen zij zich tot vakbekwame, samenwerkende onderwijsprofessionals. Roler toetst de competenties, opgedane ervaring en aanwezige kennis tijdens het selectieproces, maar investeert ook in het onderhouden en bevorderen van de deskundigheid én de mate van  werkgelukvan jou als onderwijsprofessional.  Roler heeft dit verankerd middels de Roler Academie.

Leren en ontwikkelen is meer dan alleen theorie. Daarom bestaat de Roler Academie niet alleen uit een aanbod van opleidingen en trainingen. De volledige Roler Academie ziet er in een notendop als volgt uit:

  • Een complete HR-gesprekkenscyclus;
  • Periodieke intervisiemomenten met andere onderwijsprofessionals;
  • Een uitgebreid scholingsaanbod met een persoonlijk opleidingsbudget;
  • Advies en coaching op maat door een adviseur (of orthopedagoog indien nodig);
  • Een studiereis naar Finland (Talentprogramma);
  • Op de langere termijn: specialistischere opleidingen waarmee jouw rol nog beter kunt pakken.

Begeleiding professionals

Iedere onderwijsprofessional heeft hier eigen wensen in. In afstemming met de recruiter en adviseur wordt in beeld gebracht op wat voor manier Roler van betekenis kan zijn voor jou. Dit gaat op een laagdrempelige manier; bij Roler kun jij jezelf zijn.

Daarnaast bereiden wij je goed voor op een opdracht. Een goed begin is het halve werk. Een belangrijke schakel hierin is de adviseur. Zij zijn verantwoordelijk voor het werkgeluk van onze onderwijsprofessionals en de tevredenheid van de opdrachtgever.

Het is goed om samen de start van een opdracht te evalueren. Daarom kun je van ons al een telefoontje verwachten na de eerste werkdag. Wat gaat goed en waar loop je nog tegen aan? Dit doen wij opnieuw na 5 werkdagen en aan het eind van de eerste maand.

Periodiek vinden er gesprekken plaats tussen de adviseur en de professional. Wij vinden het belangrijk om bij onze startende leerkrachten op klassenbezoek te gaan om sfeer te proeven. Hoe reilt en zeilt het in de klas? Onze HR-cyclus is zo ingericht dat we grip en zicht hebben op onze onderwijsprofessionals. Wanneer uit een voortgangsgesprek verbeterpunten naar voren komen, geven wij hier via intervisie, coaching en opleiding een gevolg aan. Tussentijds en na afloop van de opdracht evalueren wij deze ook met de opdrachtgever.

Scholingsaanbod Talentprogramma

In ons Talentprogramma werk jij aan jouw ontwikkeling als startende leerkracht. Je vervult langdurige opdrachten op verschillende werkplekken, zodat jij jouw rugzak vult met kennis en ervaringen. In het eerste jaar ligt de focus op de start voor de klas. Je gaat ontdekken hoe het werkt nu je écht als gediplomeerd leerkracht voor de klas staat. Ook tijdens het Talentprogramma is er ruimte om extra te werken aan jouw ontwikkeling door bijvoorbeeld scholing. Dit kan bijvoorbeeld via onze opleidingspartner de Rolf groep.

Persoonlijke begeleiding door adviseur en orthopedagoog

Mocht je behoefte hebben aan specifieke hulp of training , dan kan de Roler adviseur gerichte coaching geven, of deze inplannen bij onze opleidingspartner de Rolf groep. Daarnaast kan onze orthopedagoog worden ingezet. Zij is gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek.

Opleidingen op maat

Wanneer er vanuit de HR-gesprekkencyclus een additionele ontwikkelbehoeftenaar boven komt, faciliteren we opleidingen op maat. Hier is een apart scholingsbudget voor beschikbaar. De hoogte is afhankelijk van de omvang en duur van het dienstverband met een maximum van €2500,-. De additionele opleidingen variëren van bijvoorbeeld een cursus over toetsen en toetsbeleid van één dag tot een master module over gedrag.

Intervisie

Tijdens deze vakgerichte bijeenkomsten die we ieder kwartaal organiseren, delen onze professional ‘best practices’ en kennis met collega’s uit hetzelfde werkveld. Intervisie is bewezen effectief en draagt bij aan de groei van jouw professionaliteit. Je leert andere onderwijsprofessionals  feedback geven en te ontvangen op een respectvolle manier. Tijdens deze momenten  voed je elkaar met nieuwe inzichten die bijdragen aan je eigen visieontwikkeling.

Studiereis Finland (onderdeel van het Talentprogramma)

Jaarlijks maken wij met een selecte groep talentvolle onderwijsprofessionals een studiereis naar ‘onderwijswalhalla’ Finland. Een inspirerende (en gezellige) studiereis, want het onderwijs in Finland heeft internationaal al jaren bijzondere aandacht. Leerkrachten zijn universitair opgeleid, toetsen zijn afgeschaft volgens het principe ‘geen controle, maar sturing’, er wordt minder uren les gegeven en leraren bepalen hun eigen curriculum. Daarnaast is het Finse onderwijs toegankelijk, iedereen is gelijk en er is veel aandacht voor de optimale leeromgeving van het kind.

Online opleiding: Pedagogisch tact

In samenwerking met Marcel van Herpen nemen onze tweedejaars talenten deel aan de online opleiding: Pedagogisch tact. Aan de start van het nieuwe schooljaar organiseren wij samen met Marcel de kick off van het traject, namelijk de masterclass: Pedagogisch tact. Je leert wat voor jou belangrijk is in onderwijs en opvoeding. Daarnaast ga je op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wat moet ik doen op het moment dat ik niet meer weet wat ik moet doen”. Je leert “de goede dingen te doen, op het juiste moment, óók in de ogen van de kinderen”. Het traject sluit je  af met een certificaat.

Van startbekwaam tot vakbekwaam

Werk jij al een aantal jaren via Roler en ben jij toe aan de volgende stap? In het derde jaar is er ruimte om jouw basisbekwaamheid vast te stellen. In samenwerking met een onafhankelijke opleider volgt een assessment, waarin jij op basis van indicatoren kunt laten zien dat je bent gegroeid tot vakbekwame leerkracht.
Kies jij ervoor om blijvend door te groeien bij Roler? Yes! Je kunt je dan nu gaan specialiseren. Denk hierbij aan de opleiding tot bouwcoördinator, teamleider, taal- en rekencoördinator, NT2-leerkracht, schoolopleider of intern begeleider. Door zelf de regie te nemen over de rollen en functies die jij wilt vervullen, is dit dé mogelijkheid om jezelf uit te dagen.

Meer weten?

We komen graag met je in contact. Bel gerust of stuur een mail of appje naar
Jaap van Lambalgen | 06  203 984 09 | jaapvanlambalgen@roler.nl 

Staat ontwikkeling bij jou ook hoog in het vaandel? Bekijk dan onze talentpool pagina >>

Bekijk hier onze verschillende diensten >>