Zij-instroomtraject

Zij-instroomtraject

Om te kunnen inspelen op de huidige en toekomstige capaciteits- en kwaliteitsbehoeften van onderwijsorganisaties is Roler gestart met haar zij-instroomtraject: een verkorte opleiding voor vakbekwame professionals (minimaal hbo) die op dit moment geen leraar of docent zijn, maar daar wel interesse in hebben. Wij zien hierin een aanzienlijk potentieel aan mensen die het onderwijs in Nederland naar een hoger plan kunnen tillen.

Ook heeft Roler contact met het UWV gelegd om de mogelijkheid tot zij-instroom vanuit een uitkeringssituatie structureel onder de aandacht te brengen bij uitkeringsgerechtigden.

Voorwaarden

Ons zij-instroomtraject is een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een Hogeschool in de omgeving van Den Bosch. Om tot het programma te worden toegelaten, dient de zij-instromende professional te beschikken over:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • voor het onderwijs relevante maatschappelijke en beroepservaring;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Woonachtig in (de omgeving van) Den Bosch


Snel onderwijsbevoegd met baangarantie

Voldoet de professional aan bovengenoemde toelatingsvoorwaarden, dan kan hij of zij zich aanmelden voor een intake en zal Roler in samenwerking met een Hogeschool een geschiktheidsonderzoek afnemen. Dit assessment bestaat in elk geval uit het opstellen van een portfolio en de landelijke toetsen taal- en rekenvaardigheid. Als de score hierop positief is, ontvangt de professional direct zijn of haar onderwijsbevoegdheid en start het verkorte opleidingstraject.

Roler stelt hem of haar voor bij een schoolbestuur. De professional volgt de studie in eigen tijd, maar wordt bij voorkeur voor drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van de werkgever. Als de professional de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd afrondt, bieden wij hem of haar een baangarantie!

Zij-instroom publiek domein via GrowWork Group

Roler voldoet moeiteloosaan de vraag naar zij-instromende professionals, omdat wij deel uitmaken van de GrowWork Group (GWG), een groep HR-bedrijven met leidende posities in het publieke domein. Daarnaast heeft Roler contact met het UWV om de mogelijkheid tot zij-instroom vanuit een uitkeringssituatie structureel onder de aandacht te brengen bij uitkeringsgerechtigden.

Via ons netwerk van zusterbedrijven binnen GrowWork Group – GrowWork Healthcare, InterWork, JS Consultancy en POSG – vergroten wij actief de kans op een succesvolle verbinding tussen professionals en onderwijsinstellingen. Onze zusterbedrijven zijn actief in de sectoren (semi-)overheid, zorg, woningcorporaties en utility.

GWG heeft in totaal 170 mensen in vaste dienst, 1400 professionals werkzaam op tijdelijke projecten en 670 opdrachtgevers.

Verder praten over het zij-instroomtraject?

Vul vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk hier onze verschillende diensten >>
Bekijk hier onze vacatures >>