Zij-instroom onderwijs

Ondanks dat je vooropleiding helemaal niets te maken heeft met het onderwijs, weet je het zeker: je wil voor de klas staan. Dan hebben we bij Roler de perfecte oplossing voor jou: ons unieke zij-instroom onderwijs traject.

Het zij-instroomtraject is een verkort opleidingstraject voor professionals die minimaal een afgeronde hbo-opleiding hebben en momenteel geen leerkracht zijn. In twee jaar tijd zet je de stap naar het basisonderwijs en kun je de leukste zij-instroom basisonderwijs vacatures gaan vervullen.

Het zij-instroomtraject onderwijs van Roler:

  • Verkort opleidingstraject naar het basisonderwijs
  • Het onderwijs in zonder de pabo
  • Baangarantie!

Benieuwd?

Ik wil meer weten

Voor wie is het zij-instroom traject onderwijs?

Het zij-instroom traject onderwijs is voor professionals met minimaal een hbo-opleiding, die hun kennis en ervaring willen inzetten in het onderwijs. Of je nu een achtergrond hebt in het bedrijfsleven, de zorg of een andere sector, jouw expertise kan het verschil maken in de klas.

Als zij-instromer naar het onderwijs moet je beschikken over:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke beroepservaring;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
  • De afgelopen twee jaar heb je niet ingeschreven gestaan bij een pabo.

Het is daarnaast handig als je in de omgeving van Den Bosch woont. Het traject is namelijk een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een hogeschool in Den Bosch.

Bekijk hier alvast alle open onderwijs vacatures.

Zo ziet het zij-instroom traject onderwijs eruit

Ons zij-instroom traject naar het onderwijs is gericht op het vlot en effectief opleiden van nieuwe leerkrachten. In twee jaar tijd word je klaargestoomd voor een baan in het basisonderwijs, door middel van een combinatie van studie en praktijkervaring.

Je volgt de studie in je eigen tijd, maar je wordt drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van je werkgever, oftewel de basisschool waar jij je zij instroom primair onderwijs traject volgt. Als je de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd hebt afgerond, bieden wij je baangarantie!

Je leert dus voornamelijk in de praktijk. Eén dag in de week zit je op school en volg je lessen die ook op de reguliere pabo worden aangeboden. Dit kan lesstof zijn over pedagogiek, didactiek of een zaakvak zoals Engels of wereldoriëntatie. De andere dag doe je aan zelfstudie.

Zij instromen basisonderwijs

Bij Roler is het mogelijk om als zij-instromer in het basisonderwijs de slag te gaan.

Dit biedt een unieke kans om je bestaande vaardigheden en kennis toe te passen binnen een geheel nieuwe context. Dit omvat onder meer vakdidactiek, klassenmanagement en pedagogische vaardigheden voor de leeftijdsgroepen op de basisschool.

Het basisonderwijs heeft behoefte aan enthousiaste en kundige leerkrachten die een positieve invloed willen hebben op de ontwikkeling van kinderen.

Met ons zij-instroom basisonderwijs traject bieden we jou de mogelijkheid om deze belangrijke rol te vervullen en je carrière een nieuwe, zinvolle richting te geven.

Salaris zij instroom basisonderwijs

Als zij-instromer in het onderwijs kun je rekenen op een passend salaris. Jouw ervaring en opleidingsniveau spelen een rol in de bepaling van je salaris. Ook verschilt het zij-instromer onderwijs salaris per onderwijsniveau.

Bekijk hier de specifieke arbeidsvoorwaarden.

Voor de klas staan, dat is waar jouw passie ligt

Je ziet het al helemaal voor je: met de kinderen in een kring om het weekend te bespreken, je klas leren rekenen en schrijven, opvoeringen verzinnen, mee de gymzaal in, knutselwerkjes maken voor Moederdag of Vaderdag; het basisonderwijs heeft je hart gestolen. Maar je hebt op dit moment niet de juiste papieren om je droom na te jagen.

Dit kan je demotiveren, maar jij geeft niet zomaar op!

Met het zij instroom basisonderwijs traject van Roler kun je namelijk ook op latere leeftijd leraar worden op de basisschool óf met een hele andere achtergrond het onderwijs ontdekken.

Is het zij-instroom traject iets voor mij?

Benieuwd naar meer?

Ben je geïnteresseerd in de stap naar het onderwijs en wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij Roler? Het onderwijs staat te springen om zij-instromers als jij – en wij trouwens ook!

Neem contact met ons op voor meer informatie over het zij-instroomtraject, om al je vragen te stellen of om eens kennis te maken.

Als zij-instromer is spé kom je in contact met businessunit-directeur Berbel Vervat. Samen ontdekken jullie in twee gesprekken of het zij-instroom basisonderwijs traject past bij jou en je carrière.

Ik wil meer weten!