Arbeidsvoorwaarden

HR-cyclus

Jouw niveau als professional bepaalt de kwaliteit van onze dienstverlening. Als loopbaanpartner besteden wij daarom veel aandacht aan jouw ontwikkeling. Naast de opleidingen van onze Roler Academie, voeren we daarom een HR-cyclus. Deze inspireert, geeft richting en meet hoe je je persoonlijk en professioneel ontwikkelt.

De HR-cyclus bestaat uit :

  • een POP-gesprek bij aanvang van je dienstverband
  • een Voortgangsgesprek na zes maanden
  • een Beoordelingsgesprek na twaalf maanden

POP staat voor Persoonlijk Ontwikkel Plan. Hierin omschrijf je jouw persoonlijke en vakinhoudelijke doelen en acties. Je bent daarbij zelf eigenaar van je ontwikkeling. Het Voortgangsgesprek, dat hier na zes maanden op volgt, heeft een open karakter en is non-hiërarchisch. In dit gesprek bespreek je met je leidinggevende of je persoonlijk en vakinhoudelijk op koers ligt. In het Beoordelingsgesprek dat om de twaalf maanden plaatsvindt, beoordeelt jouw leidinggevende hoe je je hebt ontwikkeld en in hoeverre dit heeft bijgedragen aan je eigen doelstellingen en die van de organisatie.

Contractvormen

Bij Roler onderscheiden we verschillende contractvormen. Welke vorm het meest adequaat is, hangt af van uiteenlopende factoren. Bijvoorbeeld jouw voorkeur, je eigen persoonlijke en professionele doelen en natuurlijk de marktvraag.

Onze contractvormen zijn:

  • Deta vast. Tijdens dit dienstverband word je gedetacheerd en werk je op projectbasis bij één of meerdere opdrachtgevers.
  • Deta project. Dit is een contract over de looptijd van een project.
  • Payrollcontract. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, waarbij de werving en selectie wordt uitgevoerd door één van onze opdrachtgevers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed pensioen en een ontwikkelprogramma via onze Roler Academie. Als de opdrachtuitvoering dat vereist, bieden wij je een telefoon, laptop, lease-auto of NS-Business Card.

Sollicitatieprocedure

Bij Roler werkt een team van recruiters en adviseurs met een volledige focus op het vinden van een mooie baan of opdracht voor jou. Wij werken vanuit locaties in heel Nederland voor vrijwel alle onderwijsinstellingen. We zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt en maken graag kennis.

In dat geval spreekt onze recruiter met je af voor een gesprek. Om door te pakken, spreek je gelijk ook de adviseur die contact heeft met de opdrachtgever en neem je alle opdrachtspecifieke informatie meteen door. Bij een goede klik stellen wij je voor aan de opdrachtgever. AIs ook dat klikt, sluiten wij een arbeidsovereenkomst af. In eerste instantie voor één jaar. Of voor de duur van de opdracht. Daarna is verlenging voor onbepaalde tijd mogelijk. Onze sollicitatieprocedure duurt doorgaans één tot vier weken. We horen graag van je.

Bekijk hier onze verschillende diensten >>