Geschiedenis docent worden

Heb je een passie voor geschiedenis en wil je deze passie delen met jonge mensen? Overweeg dan om geschiedenis docent te worden. Het is een baan die zowel uitdagend als belonend kan zijn. Bij Roler helpen we je graag op weg naar deze boeiende carrière.

De rol van een geschiedenis docent

Als geschiedenis docent heb je de unieke kans om studenten mee te nemen op een reis door de tijd. Je helpt hen om de gebeurtenissen en ideeën die onze wereld hebben gevormd te begrijpen. Je leert ze ook kritisch denken, bronnen analyseren en verbanden leggen tussen het verleden en het heden.

Maar les geven in geschiedenis gaat niet alleen om feiten en data. Als geschiedenis docent heb je de kans om studenten te inspireren met verhalen over mensen, culturen en gebeurtenissen die de wereld hebben veranderd.

Impact op jonge hersenen

Als geschiedenis docent heb je de kans om een blijvende impact te maken op de levens van je studenten. Geschiedenis is namelijk niet alleen een studie van het verleden, maar ook een manier om de wereld om ons heen te begrijpen.

Door studenten te leren over verschillende culturen, ideeën en gebeurtenissen, help je hen om een breder perspectief op de wereld te krijgen. Je helpt hen om kritische denkers te worden, die vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden.

En misschien inspireer je zelfs een paar leerlingen om hun eigen pad in de geschiedenis te volgen.

Geschiedenis docent worden

Om geschiedenis docent te worden, moet je een opleiding volgen die je voorbereidt op deze rol.

Geschiedenis docent opleiding

In Nederland volgen velen de bacheloropleiding Leraar Geschiedenis aan een hogeschool. Na deze geschiedenis docent opleiding ben je tweedegraads lesbevoegd.

De opleiding tot leraar geschiedenis kun je in voltijd of deeltijd volgen. Vaak duren beide varianten vier jaar. Bij sommige hogescholen kun je in die vier jaar tijd zelfs twee bevoegdheden halen: lerarenopleiding Geschiedenis en lerarenopleiding Nederlands.

Je kunt er ook voor kiezen om eerst een universitaire bachelor en master te behalen in het schoolvak waarin je les wil gaan geven. Daarna volg je de universitaire opleiding Leraar VHO. Na dit traject kun je ook docent worden in het voortgezet onderwijs.

Vacatures docent geschiedenis

Bij Roler hebben we een breed scala aan vacatures voor docenten geschiedenis. Of je nu net je opleiding hebt afgerond of al jaren ervaring hebt in het werkveld, wij helpen je de perfecte positie te vinden.

We werken samen met scholen in heel Nederland, dus waar je ook woont, er is waarschijnlijk een vacature die bij je past. En met onze persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat je niet alleen een baan vindt, maar een positie die echt bij je past, waar je je talenten kunt inzetten en verder kunt groeien als professional.

Wat verdient een geschiedenis docent?

Je vraagt je (voor je de vacatures geschiedenis docent gaat bekijken) misschien af: ‘’Wat verdient een geschiedenis docent?’’ Het salaris van een geschiedenis docent varieert afhankelijk van je graad, het aantal jaren werkervaring en de regio waar je werkzaam bent. Meestal beginnen docenten geschiedenis in de LB-schaal (€3001-€4573).

Over het algemeen kun je een salaris verwachten dat in lijn is met de belangrijke rol die je speelt in het onderwijssysteem. En bij Roler kunnen we je helpen om een duidelijk beeld te krijgen van wat je kunt verwachten en hoe je je salaris mee kunt laten groeien naarmate je carrière vordert.

Geschiedenis docent worden: jouw reis begint hier

Bij Roler zijn we er om je te helpen bij elke stap tijdens je reis om geschiedenis docent te worden. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste opleiding, het zoeken naar vacatures voor docenten geschiedenis of advies nodig hebt over jouw loopbaan, wij staan voor je klaar.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen jouw droom om geschiedenis docent te worden te realiseren. Jouw reis door de tijd begint hier!