Demi (23) over haar ervaring bij Roler

“Sinds dit schooljaar werk ik bij Roler. Rond juli 2021 werd ik door Simone benaderd via LinkedIn. Ik was op zoek naar een plek als leerkracht in het basisonderwijs, na bijna afgestudeerd te zijn aan de Academische Pabo in Groningen. Ik wilde slechts iets voor 2 dagen, omdat ik dat najaar zou beginnen aan de Master Onderwijswetenschappen (track Learning in Interaction). Ik wilde genoeg tijd overhouden voor mijn studie.

Toen Simone mij benaderde was ik geïnteresseerd en na één gesprek met Sybrecht en Simone was ik overtuigd. Ze kwamen spontaan en laagdrempelig over, wat mij heel erg aansprak. Ik hou van een gezellige werksfeer en van mij hoeft het niet alleen maar formeel te zijn. Tijdens dat gesprek hebben we het gehad over mijn eigen wensen en leerdoelen en legden zij uit waar Roler voor staat. Al gauw was er een plekje voor mij in Heerenveen op OBS Het Vogelnest, als extra leerkracht. Dit houdt in dat ik geen eigen groep heb, maar overal inzetbaar voor ben, voor inval, ondersteuning en extra begeleiding van leerlingen. Aangezien ik daarnaast mijn studie volg was het de ideale situatie, ik kan groeien als onderwijsprofessional terwijl ik ook genoeg tijd overhield om te studeren.

Inmiddels zit mijn eerste schooljaar er bijna op. Volgend schooljaar blijf ik bij Roler werken. Wat mij erg bevalt is dat je zo nauw begeleid kan worden als dat je zelf aangeeft. Bij elke vraag die je hebt is daar je begeleider vanuit Roler, in mijn geval Sybrecht, die snel antwoordt. Verder wordt je vrij gelaten om jezelf te ontwikkelen op je werkplek en is er zo nu en dan een check-in in de vorm van een gesprek, bezoek of intervisiebijeenkomst.

Tijdens dit schooljaar ben ik achter gekomen dat ik erg toe ben aan het hebben van verantwoordelijkheid over een eigen groep. Ik wil niet meer als extra leerkracht werkzaam zijn. Ik miste het groepsgevoel en de uitdaging voor de klas. Wel heb ik mij als onderwijsprofessional kunnen ontwikkelen binnen een organisatie, als opstapje was dat erg prettig. Ik weet nog niet waar ik komend jaar geplaatst wordt, maar Sybrecht en Simone houden rekening met mijn wensen en dat geeft een fijn gevoel. Ik hoop dat ik mijzelf komend jaar nog meer kan gaan ontwikkelen als leerkracht. Daar kijk ik erg naar uit!”

Ook aan de slag als leerkracht? Full- of parttime? Als ervaren of startende leerkracht? Bekijk dan eens onze vacatures of het Talentprogramma voor startende leerkrachten.