Even (opnieuw) voorstellen: Marina van Lenthe – onderwijsadviseur

Marina (34) woont samen met haar gezin en is sinds april 2023 werkzaam bij Roler. Na een aantal maanden als recruiter voor regio Oost te hebben gewerkt, is ze sinds oktober 2023 adviseur voor de regio Groningen en Friesland. In haar rol als adviseur helpt Marina startende leerkrachten aan een passende opdracht en begeleidt hen in hun rol voor de klas en bij randzaken. Dit doet ze op een coachende manier, waarbij ze samen met de leerkracht afstemt waar de behoefte ligt.

🎓 Achtergrond
Voordat Marina bij Roler kwam werken, heeft ze 10 jaar voor de klas gestaan. Ze begon in groep 5, maar de laatste 7 à 8 jaar stond ze voor groep 8. Aanvankelijk dacht ze dat groep 8 niet bij haar zou passen, maar na een pittig eerste jaar vond ze het geweldig en wilde ze niet meer anders. Deze ervaring helpt haar nu goed om leerkrachten te begeleiden. Ze weet wat leerkrachten doormaken en kan haar eigen ervaringen delen. Ook kan ze zich goed verplaatsen in de behoeften van scholen bij het invullen van vacatures.

💼 Wat maakt het werk leuk?
Marina vindt het leuk om met verschillende leerkrachten te praten, over onderwijs te sparren en diverse scholen te zien. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en ideeën over onderwijs en iedere school is anders. Geen gesprek is hetzelfde, wat het werk afwisselend en interessant maakt.

🏋🏻 Vrije tijd
In haar vrije tijd brengt Marina graag tijd door met haar gezin en gaat ze eropuit. Ze houdt ervan om uit eten te gaan en te sporten, hoewel het sporten door haar drukke gezinsleven soms wat op een lager pitje staat.

🍽️ Favoriet eten
Marina geniet van een heerlijke risotto. Ze houdt van de variatie die risotto biedt en maakt zelf wel eens risotto met groene asperges, gehaktballetjes, prei en arrabiata pesto.

Volgende week is één van onze andere onderwijsadviseurs aan de beurt!