Even voorstellen: Ruben Jonkman

Mijn naam is Ruben Jonkman, 33 jaar en ik ben Recruiter bij Roler.

In 2010 heb ik de PABO afgerond en ben ik in het onderwijs begonnen voor een groep 7/8. Geweldig om zo voor de leeuwen gegooid te worden, maar ook enorm heftig. We hadden een jong team wat er allemaal vol voor ging. Hierdoor was het op dat moment veel trial and error voor mij. Op die school was na ruim twee jaar helaas geen ruimte, waardoor ik de school moest verlaten. Achteraf misschien ook wel goed, want anders had ik er misschien nu nog wel gewerkt.

Terecht gekomen bij een ROC

Na het vele solliciteren, want ik wilde per se een fulltime baan, ben ik terecht gekomen op een ROC bij de entree-opleidingen. Geweldige ervaring! Alleen na een jaar geen uitdaging voor mij op didactisch gebied. Ik werd gevraagd om les te komen geven op een ander ROC wat les gaf in handel en commerciële dienstverlening aan studenten op niveau twee tot en met vier. Dat betekende wel dat ik in de avonduren de lerarenopleiding Algemene- en Bedrijfseconomie moest gaan volgen en afronden. Uiteindelijk heb ik 5,5 jaar bij deze ROC gewerkt.

Begeleiden & opleiden

Na het behalen van mijn opleiding heb ik mijzelf meerdere taken eigen gemaakt. Ik gaf les, maar was ook enorm veel bezig met het ontwikkelen van onderwijs. Ik vond het een uitdaging om de opleidingen zo efficiënt mogelijk in te delen en daar waar mogelijk te zorgen voor een versnelde variant. Ook werd ik de zorgcoördinator van ongeveer 300 studenten. In deze rol adviseerde en begeleidde ik mijn collega’s in welke stappen ze moesten doorlopen bij het begeleiden en opleiden van de studenten. Daarnaast leidde ik de werkzaamheden en informatiestromen van alle betrokken externe partijen. Ik vond het geweldig om op zoveel verschillende lagen bezig te zijn in de organisatie, maar merkte dat ik vooral coaching, onderwijs en kwaliteit als hoogste pijlers had.

Kennis van het onderwijs in mijn rol als recruiter

Nu in mijn rol als recruiter komen al mijn ervaringen enorm goed van pas. Ik ken het onderwijs en draag het onderwijs ook een groot hart toe. Ik sta soms zelf ook nog voor de klas om de feeling met het onderwijs te behouden. Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs altijd op de eerste plaats gezet wordt. Het is geweldig om zoveel verschillende mensen te ontmoeten in verschillende fases van hun carrière. Vooral het investeren in jonge professionals en het ontzorgen van de scholen zijn zaken waar ik vol voor sta. Om vervolgens te zorgen voor de juiste match: dat geeft echt een kick!

Kom graag in contact

Ik sta er altijd voor open om in gesprek te gaan over onderwijs en nieuwe mensen te ontmoeten. Lijkt het je leuk om kennis te maken of om te sparren over onderwijs? Neem dan contact met mij op!

Ruben Jonkman
rubenjonkman@roler.nl
06 – 82 53 20 16

Meer over onze dienstverlening >>
Naar onze vacatures >>