Even voorstellen: Sanne van der Meer, Onderwijsadviseur bij Roler

Mijn naam is Sanne van der Meer, 33 jaar oud en ik werk als onderwijsadviseur in de randstad.

Ik kom uit een echte onderwijsfamilie en wilde als kind ook altijd graag het onderwijs in. Na het afronden van de havo besloot ik echter iets heel anders te gaan doen en koos ik voor het Fashion Instituut in Amsterdam. Ik heb nooit spijt gehad van deze keuze, maar toch bleef het onderwijs kriebelen en toen ik hoorde dat ik de verkorte deeltijdopleiding van de pabo kon volgen, heb ik alsnog de overstap gemaakt.

Met veel plezier heb ik ruim 5 jaar lesgegeven in het basisonderwijs in Amsterdam. Ik gaf les in de onderbouw en middenbouw en vond het geweldig om in de belevingswereld van het jonge kind te stappen. Ik kreeg energie van het enthousiasme en de onbevangenheid van de kinderen. Een dag voor de klas is nooit saai en loopt ook eigenlijk nooit zoals je die gepland hebt.

Na 5 jaar voor de klas in Amsterdam ben ik naar Thailand gegaan om daar mijn passie voor duiken te combineren met lesgeven. Het plan was om daar een half jaar te wonen en te werken, maar het leven in Thailand beviel zo goed dat ik daar 4 jaar ben gebleven. Ik heb een Nederlandse website opgezet voor een grote internationale duikschool op Koh Tao en ik gaf duikles aan backpackers en gezinnen met kinderen. Het Nederlandse team is in korte tijd enorm gegroeid. Ik coachte de nieuwe duikinstructeurs en manage de boekingen die via de Nederlandse website binnenkwamen.

Uiteindelijk begon ik na 4 jaar het leven in Amsterdam te missen en ben ik teruggekomen. Ik heb eerst 3 maanden ingevallen op een basisschool in Amsterdam Noord en ben toen gaan kijken hoe ik iets kon betekenen voor het lerarentekort in Amsterdam. Zo ben ik 2,5 jaar geleden als recruiter en onderwijsadviseur bij Roler begonnen. Op zoek naar leraren en docenten met een passie voor het onderwijs. Het is een uitdagende en afwisselende baan. Zeker met het huidige lerarentekort krijgen we dagelijks veel verschillende aanvragen vanuit scholen. Via een persoonlijk gesprek probeer ik er samen met de leerkracht of docent achter te komen welke school en onderwijsvorm bij deze leerkracht past. Ik vind het erg leuk om met scholen en leerkrachten mee te denken en om samen op zoek te gaan naar een goede match. In mijn baan als onderwijsadviseur heb ik regelmatig contact met onze startende leerkrachten uit het talentprogramma die ik coach en begeleid. Het is mooi om te zien welke groei zij in een korte periode doormaken en daarnaast is het ook erg leuk om op veel verschillende scholen op bezoek te gaan.

Wil jij weten wat wij voor jou als leerkracht of school kunnen betekenen, neem dan contact met mij op!

Sanne van der Meer | 06 301 247 91 | sannevandermeer@roler.nl