Even voorstellen: Yvar Wernke

‘Een gelukkige docent heeft gelukkigere leerlingen’.  Een slogan, van mijn eerste stagebegeleidster die ik altijd in gedachten had tijdens mijn opleiding B Leraar v.o. gezondheidszorg en welzijn tweede graad volgde op de Hogeschool Utrecht.

Mijn naam is Yvar Wernke, 30 jaar en tijdens mijn jeugdjaren heb ik in het mooie en groene Dieren gewoond. Op dit moment woon ik in het bruisende Amsterdam en werk ik met veel plezier als recruiter bij Roler!

Toen ik in 2014 aan mijn opleiding begon vond ik 1 ding het allerbelangrijkste: Het gelukkig zijn in de klas. Ik heb van mijn ouders geleerd dat je gelukkig moet zijn in hetgeen wat je doet, om de beste versie van jezelf te kunnen zijn en hierin te groeien. Ik heb dan ook op verschillende scholen stagegelopen en veel mooie, maar ook spannende dingen meegemaakt. Het was vaak vallen en opstaan, maar uiteindelijk kan ik met veel plezier terugkijken op mooie stageperiodes op het praktijkonderwijs, vmbo en mbo.

Nog voordat ik klaar was met mijn studie kreeg ik de kans om mijn eigen klassen te draaien op het praktijkonderwijs en het vmbo. Mijn droom om zelfstandig voor de klas te staan kwam eindelijk uit. Mijn eigen leerlingen die ik mocht lesgeven en begeleiden om de beste versie van zichzelf te worden. In het begin verliep het niet helemaal vlekkeloos en had ik soms meer begeleiding willen hebben. Naast de lesgevende taken was ik ook mentor, stagecoördinator en (her)ontwikkelde ik graag lesmateriaal. Zo heb ik voor mijn afstudeeropdracht het vak voedingspracticum mogen herschrijven, wat nu nog gebruikt wordt op de Hogeschool Utrecht.

Tijdens mijn werkzaamheden als docent vond ik het geweldig om mijn verhalen en tips te delen over het onderwijs aan stagiaires en startende docenten in het onderwijs. Ook mocht ik mijn verhaal doen aan studenten op de Hogeschool Utrecht. Ik kreeg altijd veel leuke reacties en het maakt mij gelukkig om (studerende en startende) leraren te helpen.

Op een regenachtige dag kwam ik met toeval op de Instagrampagina van Roler. De visie en de missie van Roler sprak mij direct aan (vooral het stukje begeleiding die ik soms miste) en dacht: ‘Ik wil hier onderdeel van uitmaken en docenten helpen hun geluk te vinden en te begeleiden’. Ik heb een bericht gestuurd, werd aangenomen en nu ben ik mijzelf hier aan het voorstellen.

Na ervaring te hebben opgedaan in het voortgezet- praktijk en middelbaar beroepsonderwijs, help ik in mijn huidige functie onderwijsprofessionals een nieuwe stap te zetten in hun carrière. Met passie voor het onderwijs, mijn opleiding en werkervaringen als bagage, ga ik graag het gesprek aan met andere startende of ervaren leerkrachten om de werkplek te vinden waar ze gelukkig kunnen worden, want ‘een gelukkige docent heeft gelukkigere leerlingen’.

Ik kom graag met jou in contact om jouw geluk te vinden in het onderwijs.

Bel, mail of WhatsApp mij gerust!
06-82055440 | yvarwernke@roler.nl

Terug naar nieuwsoverzicht >