Inspirerende en gezellige tweedaagse studiereis in Egmond

Wat maakt Roler uniek? Wij investeren actief in de professionele ontwikkeling van onze startende leerkrachten in het talentprogramma. Voor elke leerkracht is er een opleidingsbudget beschikbaar die zij breed in kunnen zetten om te werken aan zijn/haar groei. Binnen ons talentprogramma ontwikkel jij je als startende leerkracht binnen enkele jaren van start- naar basisbekwaam. Naast het opleidingsbudget, organiseren wij jaarlijks een studiereis. Dit jaar door de Corona-pandemie niet naar Finland maar naar de Noord-Hollandse kust!

Wij denken namelijk in kansen en vonden het belangrijk om een alternatief te bieden voor onze talenten. In samenwerking met de Rolfgroep hebben wij een inspirerende en gezellige tweedaagse georganiseerd. Het thema van deze dagen was “Let’s go outside” en in Egmond aan Zee kwam dit tot goed zijn recht. Hotel Zuiderduin gaf ons de kans om – op gepaste afstand – met  z’n allen aan de slag te gaan.

Zonder het te weten elkaar observeren

Verwondering, betrokkenheid, executieve functies, growth en fixth mindset, persoonlijk welbevinden, ervaringsgericht onderwijs… Al deze onderwerpen zijn maandagmorgen door trainers Thijs en Erwin besproken. Geïnspireerd door deze theorieën en achtergronden gingen wij ‘s middags praktisch aan de slag. Centraal stond daarbij een observatieopdracht; zonder het van elkaar te weten goed kijken naar de ander op het gebied van de executieve functies en het thema betrokkenheid. – Executieve functies zijn al die regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn voor het realiseren van doelgericht en aangepast gedrag. – Tijdens het middagprogramma werden deze functies goed zichtbaar tijdens de spellen. Er waren twee opdrachten. 1: het verzinnen van een eigen spel, waarbij één persoon tegelijk aan het woord mocht zijn. En 2.: een escaperoom. Beide opdrachten kunnen natuurlijk ook in je eigen klas worden ingezet.

GooseChase

Aan het eind van de middag zijn wij (mede door de weersomstandigheden) pas echt “outside” gegaan. We hebben een GooseChase gedaan, oftewel een speurtocht. Wandelend door Egmond aan Zee werden allerlei opdrachten uitgevoerd en vragen beantwoord. De avond stond in het teken van het terugkoppelen van de observatie. In gesprek gaan met elkaar, feedback geven, elkaar nog beter leren kennen en er was veel ruimte om te ontspannen. En natuurlijk bij zonsondergang langs het strand uitwaaien…

Vooruit blik op nieuwe schooljaar

Wat een fijne eerste dag was dit! Leerzaam, maar ook ontspannen en gezellig. Na een nacht in onze luxe hotelkamer, met harde wind tegen de ramen, zaten we de volgende ochtend om 8 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt. Het programma stond vervolgens in het teken van reflectie. Verdeeld in regio’s zijn de talenten met zijn/haar adviseur en recruiter uiteen gegaan. Samen terugkijken op het afgelopen schooljaar, de opdrachten op scholen en het werken voor Roler. Daarnaast keken we vooruit naar het nieuwe schooljaar. Binnen Roler bieden wij maatwerk en het is dus belangrijk om samen vooruit te blikken op het nieuwe schooljaar.

”Vanuit Roler kijken wij met een glimlach en gevoel van trots terug op de tweedaagse. De gezellige sfeer, de hoge mate van betrokkenheid en enthousiasme van iedereen; dat geeft écht energie”.

Wil jij ook bij deze talentvolle groep onderwijsprofessionals horen?

Ben jij startende leerkracht en wil jij je focus leggen op het ontdekken wat er echt bij je past? Pak dan je rol en neem contact met ons op via https://www.roler.nl/over-ons/onze-mensen/ Dan werk jij komend schooljaar ook samen met Roler aan groei en ontwikkeling!