Talent aan het woord: Sabine van Beek – Wonen, Werken, Amsterdam!

Op welke hogeschool heb je gezeten, waar kom je vandaan en waarom ben je naar Amsterdam verhuisd?

Ik kom oorspronkelijk van Texel, maar heb de afgelopen jaren op veel verschillende plekken gewoond. Van Leeuwarden tot Vietnam en van Maleisië tot Zwolle. Toen ik in Zwolle neerstreek, was ik werkzaam in de jeugdzorg. Het onderwijs bleef echter aan mij trekken en daarom maakte ik de keus om tóch te switchen. In Deventer deed ik de pabo in deeltijd aan Saxion Hogeschool.

Toen ik dit na twee jaar afrondde, stond ik weer voor de keus in welke woonplaats ik zou solliciteren. Zwolle was leuk, ik woonde fijn, maar mijn netwerk groeide niet in de Corona-tijd en mijn relatie ging uit. Daar zat ik dan, in het oosten, ver van mijn ouders op het eiland en vrienden door heel het land verspreid.

Ondertussen was ik vrijwel ieder vrij moment in Amsterdam te vinden en groeide het verlangen om daar te blijven. Langzaam veranderde de stad waar ik “nooit zou willen wonen” in een plek waar ik graag zou willen zijn.

Toen Roler in mijn inbox op LinkedIn verscheen, werd het opeens nog aantrekkelijker: woonkostenvergoeding. En toen viel alles op z’n plek.

Hoe heeft Roler jou geholpen bij de overstap naar Amsterdam?

Ik begon een beetje verliefd te raken op de stad. Het was dichterbij bij ’thuis’, hier woonde een groot deel van mijn netwerk en de hoofdstad heeft zo veel te bieden! Wat me tegenhield om te verhuizen was de huizenmarkt en het financiële aspect. Amsterdam, super duur.

Maar dat is precies waar Roler mij bij hielp. De woonkostenvergoeding was de grootste factor, maar ze dachten ook mee over huisvesting en brachten me in contact met anderen die mij voorgingen. Dat hielp enorm.

Wat zijn voor jou de voordelen van het werken voor Roler in Amsterdam?

Wonen in Amsterdam is heerlijk. Er is ontzettend veel te doen en je bent van alle gemakken voorzien. Mede door Roler kwam ik op deze plek. Ze brachten mij door middel van intervisie en borrels ook in contact met andere leerkrachten, veelal starters. Dit klikte goed en ik heb er zelfs een hele waardevolle vriendschap aan overgehouden.

Bij het zoeken naar een school kreeg ik keuzestress. Ik weet goed wat ik wil en kon dit wel aangeven, maar waar moest ik beginnen?

Roler bracht samen met mij mijn wensen in kaart en is actief op zoek gegaan naar een school die daarbij paste. Dit was een succes! Wat ik erg prettig vond is dat ze zelfs meegingen op sollicitatiegesprek. Sanne, mijn onderwijscoach, heeft hier ook een goed woordje voor mij gedaan. Door de dingen die ze inbracht, voelde ik ook echt dat zij mij zag als persoon en als leerkracht.

Wat kun je vertellen over de opdrachten en scholen waar je via Roler aan het werk bent gegaan? Ben je hier tevreden over?

Bij het eerste gesprek was het meteen raak. Ik kreeg de opdracht! Inmiddels ben ik nu bezig met mijn tweede schooljaar op een kleinschalige school in Osdorp. Het is een voormalige Jenaplanschool met ontzettend veel diversiteit. Het is uitdagend, maar ik ga er iedere dag weer met plezier heen.

Dat is ook wel eens anders geweest. Ik ben als starter absoluut wat struikelblokken tegengekomen. In deze tijd heeft Roler mij ontzettend geholpen. Ik kreeg actieve coaching naar eigen behoeften en wensen: observatie in de klas, de behoeften van leerlingen in kaart brengen maar ook veel gesprekken over mijn ontwikkeling en gevoel daarin. Ook dit heb ik als ontzettend prettig ervaren.

Roler biedt échte coaching, ondersteuning en begeleiding op maat. Of het nu gaat om het vinden van een passende school of wanneer je daar al werkzaam bent. Ze checken geregeld hoe het met je gaat. Heb je ze nodig? Dan staan ze morgen naast je. Heb je deze behoefte niet? Dan is dat ook prima!