Leraar worden op latere leeftijd: jouw nieuwe carrière bij Roler

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle carrièreswitch? Overweeg je om leraar te worden, maar denk je dat het te laat is? Bij Roler geloven we dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen. Dus ook niet als je leraar wil worden op latere leeftijd. Ons zij-instroomtraject is speciaal ontworpen voor professionals zoals jij, die op latere leeftijd hun kennis en ervaring in willen zetten in het onderwijs.

Leraar worden op latere leeftijd met het zij-instroomtraject van Roler

Veel mensen die leraar willen worden op latere leeftijd kiezen niet meer voor een voltijd opleiding. Dat zou namelijk betekenen dat ze vier jaar lang al hun tijd in school moeten stoppen. Voor velen is dat simpelweg niet haalbaar.

In plaats daarvan kiezen ze voor een deeltijd opleiding of een zij-instroomtraject. We vertellen je graag meer over het zij-instroomtraject naar het onderwijs van Roler.

Voor wie?

Het traject is voor iedereen met minimaal een hbo-diploma, die passie heeft voor het onderwijs en een verschil wil maken in de klas. Of je nu uit de zorg, het bedrijfsleven, of een andere sector komt, jouw expertise is waardevol in het onderwijs. Ook op latere leeftijd.

Hoe werkt het?

Via een verkorte opleiding kun je aan de slag als leraar of docent in het basisonderwijs. In slechts twee jaar tijd word je opgeleid tot volwaardig leraar. Je combineert studie met praktijkervaring door drie dagen per week op een school te werken, terwijl je in de overige tijd (deels zelfstandig) studeert.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt naast vakspecifieke kennis les in essentiële onderwerpen als pedagogiek en didactiek. Dit alles terwijl je waardevolle praktijkervaring opdoet op de school.

Jouw voordelen bij Roler

Besluit je het zij-instroomtraject bij Roler te volgen, dan bieden wij jou een aantal voordelen:

  • Directe ervaring: door de combinatie van werken en leren, doe je onmiddellijk ervaring op in het onderwijsveld;
  • Flexibiliteit: het traject is ontworpen om te passen bij jouw huidige levensstijl en verplichtingen;
  • Baangarantie: na succesvolle afronding van het traject biedt Roler je baangarantie, waardoor je overstap naar het onderwijs soepel verloopt.

Meer lezen over het hele traject dat jou de kans biedt om leraar te worden op latere leeftijd? Dat kan hier.

Liever iemand spreken over jouw stap naar het onderwijs? Neem dan contact met ons op. We horen graag wat je nu doet en waar je heen wil en vertellen je met liefde alles over de mogelijkheden.