Leraar worden op latere leeftijd: dit is wat je kunt verwachten

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle carrièreswitch? Overweeg je om leraar te worden, maar denk je dat het te laat is? Bij Roler geloven we dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen. Dus ook niet als je leraar wil worden op latere leeftijd. Ons zij-instroomtraject is speciaal ontworpen voor professionals zoals jij, die op latere leeftijd hun kennis en ervaring in willen zetten in het onderwijs.

De voordelen van leraar worden op latere leeftijd:

  • Overdracht van rijke levens- en werkervaring
  • Energieke interactie met jongere generaties
  • Persoonlijke vervulling en voldoening
  • Continu leren
  • Nieuwe carrière-uitdagingen

Bekijk direct ons talentprogramma en ontdek hoe makkelijk jij je passie na kunt jagen.

Waarom leraar worden op latere leeftijd?

Het kiezen voor een onderwijscarrière op latere leeftijd biedt vele voordelen en kan een bijzonder verrijkende ervaring zijn. Mensen die deze stap zetten, kunnen hun uitgebreide levens- en werkervaring delen, wat waarde toevoegt aan het leerproces van leerlingen.

Deze carrièreswitch biedt persoonlijke vervulling door anderen te helpen en te begeleiden, terwijl je zelf ook blijft leren en groeien. Bovendien biedt het de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan, opnieuw te verbinden met de samenleving en een directe, positieve impact te hebben op jongere generaties.

Hoe wordt je leraar op latere leeftijd?

Leraar worden op latere leeftijd lijkt misschien een lastige opgave. Je hebt er immers geen opleiding voor afgerond. Maar… we helpen je graag uit die negatieve droom! Leraar worden op latere leeftijd is namelijk absoluut mogelijk. En misschien is het wel makkelijker dan je in eerste instantie denkt.

Bij Roler hebben we een speciaal zij-instroomtraject voor professionals die later kiezen voor het onderwijs (lees: niet tijdens hun studiejaren).

Omscholen naar leraar met het zij-instroomtraject van Roler

Veel mensen die leraar willen worden op latere leeftijd kiezen niet meer voor een voltijd opleiding. Dat zou namelijk betekenen dat ze vier jaar lang al hun tijd in school moeten stoppen. Voor velen is dat simpelweg niet haalbaar.

In plaats daarvan kiezen ze voor een deeltijd opleiding of een zij-instroomtraject. We vertellen je graag meer over het zij-instroomtraject naar het onderwijs van Roler.

Voor wie?

Het traject is voor iedereen met minimaal een hbo-diploma, die passie heeft voor het onderwijs en een verschil wil maken in de klas. Of je nu uit de zorg, het bedrijfsleven, of een andere sector komt, jouw expertise is waardevol in het onderwijs. Ook op latere leeftijd.

Hoe werkt het?

Via een verkorte opleiding kun je aan de slag als leraar of docent in het basisonderwijs. In slechts twee jaar tijd word je opgeleid tot volwaardig leraar. Je combineert studie met praktijkervaring door drie dagen per week op een school te werken, terwijl je in de overige tijd (deels zelfstandig) studeert.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt naast vakspecifieke kennis les in essentiële onderwerpen als pedagogiek en didactiek. Dit alles terwijl je waardevolle praktijkervaring opdoet op de school.

Omscholen tot basisschool leraar

Als je interesse hebt om op latere leeftijd als leraar in het basisonderwijs aan de slag te gaan, biedt het zij-instroomtraject van Roler een uitstekende mogelijkheid. Dit traject is speciaal ontworpen voor mensen met een hbo-diploma die hun ervaring en passie willen inzetten om jonge kinderen te onderwijzen. Je krijgt een praktijkgerichte opleiding, waarbij je direct in de klas aan de slag gaat, ondersteund door theoretische lessen over pedagogiek en didactiek.

Meer informatie over hoe je kunt omscholen tot basisschool leraar vind je op op onze pagina over het basisonderwijs zij-instroomtraject.

Omscholen tot leraar voortgezet onderwijs

Voor diegenen die zich geroepen voelen om leerlingen in het voortgezet onderwijs te onderwijs te onderwijzen, bieden we bij Roler een zij-instroomtraject dat je binnen twee jaar opleidt tot volwaardig docent. Dit traject is ideaal voor professionals die hun bestaande kennis willen toepassen in vakken waarover ze gepassioneerd zijn. Het combineert hands-on ervaring in de klas met essentiële academische training.

Meer informatie over dit traject vind je op onze pagina over het voortgezet onderwijs zij-instroomtraject.

Jouw voordelen bij Roler

Besluit je het zij-instroomtraject bij Roler te volgen, dan bieden wij jou een aantal voordelen:

  • Directe ervaring: door de combinatie van werken en leren, doe je onmiddellijk ervaring op in het onderwijsveld;
  • Flexibiliteit: het traject is ontworpen om te passen bij jouw huidige levensstijl en verplichtingen;
  • Baangarantie: na succesvolle afronding van het traject biedt Roler je baangarantie, waardoor je overstap naar het onderwijs soepel verloopt.

Meer lezen over het hele traject dat jou de kans biedt om leraar te worden op latere leeftijd? Dat kan hier.

Liever iemand spreken over jouw stap naar het onderwijs? Neem dan contact met ons op. We horen graag wat je nu doet en waar je heen wil en vertellen je met liefde alles over de mogelijkheden.