Onderwijsprofessional Anna vertelt over de Roler Talentpool

Anna is onderwijsprofessional bij Roler. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen tot nu toe.

Vanaf het schooljaar 2020/2021 werk ik bij Roler in de Talentenpool. Via een medestudent kwam ik bij Roler terecht en ben ik een kijkje gaan nemen op de website van Roler. Na wat informatie over de talentenpool te hebben gelezen, was ik erg enthousiast en wilde ik meteen solliciteren.

Wat voor mij zo aantrekkelijk klonk was onder andere:

  • Ervaring op doen op verschillende scholen en verschillende soorten onderwijs.
  • Langdurige vervanging
  • Zekerheid wanneer je kiest voor een contract voor onbepaalde tijd
  • Persoonlijke begeleiding en coaching (heel erg fijn als je startend leerkracht bent!)
  • Opleidingsbudget
  • Diverse trainingen en een studiereis naar Finland

Ook al klonken al deze dingen ’te mooi om waar te zijn’, tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van mijn keuze om voor Roler te gaan werken. Na het eerste sollicitatiegesprek was ik nog enthousiaster. De mensen van Roler waren zelf ook heel enthousiast en spontaan naar ons toe. De sfeer was erg gemoedelijk, waardoor je je meteen op je gemak voelde.

Samen op zoektocht

Als startend leerkracht kun je in het begin behoorlijk onzeker zijn. Het is dan heel fijn als je goede begeleiding krijgt. Bij Roler heb ik dit vanaf dag 1 gehad. Samen met de adviseurs werd gekeken naar wie je bent en wat bij je past, maar ook naar wat je graag zou willen leren, wat je zou willen ontdekken. Wanneer er een leuke opdracht is, word je gebeld en wordt er samen overlegd of dit iets voor je is. Je kunt dan gaan kennismaken en wanneer er een klik is kun je aan de slag op één of meerdere scholen. Op dit moment werk ik tot de zomervakantie in groep ½ op de donderdag en de vrijdag. Werken in de onderbouw is ook iets wat echt bij mij past en waar ik van geniet, ik ben dus blij dat ik hier terecht gekomen ben. Behalve dat Roler een opdracht voor je zoekt die erg bij je lijkt te passen, kijken ze ook verder. Zo kwam ik halverwege dit schooljaar terecht op een Voortgezet onderwijs school. Iets waar ik zelf in eerste instantie nooit aan zou denken, niet per sé iets wat me leuk leek omdat ik op de basisschool vooral de onder -en middenbouw het leukst vindt. Toch besloot ik te solliciteren nadat Roler me enthousiast over deze baan vertelde.

Begin twijfel nu reuze naar mijn zin!

De eerste week in het Voortgezet onderwijs twijfelde ik nog of dit wel iets voor me was en of ik dit wel al kon. Er kwam veel op me af en in mijn ogen had ik nog niet genoeg ervaring om hier aan de slag te kunnen. Na een paar dagen te hebben meegelopen was ik overtuigd en voelde ik echt een klik met deze leeftijdscategorie. De leuke gesprekken die je met ze kunt voeren, de persoonlijke aandacht die je ze kunt geven tijdens het huiswerkuur. Ik heb elke dag opnieuw zin om naar school te gaan. Ik ben heel blij dat me deze nieuwe uitdaging werd gegund en dat Roler verder heeft gekeken dan naar wat in eerste instantie mijn voorkeuren waren. Tot op de dag van vandaag heb ik het reuze naar mijn zin in het VO en hoop ik dat ik hier zo lang mogelijk kan blijven!

Fijne begeleiding

Het enthousiasme dat ik had toen ik bij Roler begon, is eigenlijk alleen nog maar meer geworden! De begeleiding is heel goed. Ondanks dat er weinig momenten zijn geweest dat we elkaar fysiek konden zien vanwege de geldende coronamaatregelen zijn de adviseurs erg betrokken. Eens in de zoveel tijd bellen ze hoe het met je gaat, hoe je opdracht bevalt, maar ook wanneer ze een nieuwe opdracht voor je hebben. Ze laten merken echt met je bezig te zijn en hun best te doen om een geschikte plek voor je te vinden. Behalve dat ze jou bellen, kun je ook altijd bij hun terecht met vragen of dingen die je wilt delen. Wanneer je niet zo’n leuke schooldag hebt gehad of juist iets heel leuks hebt beleefd staan de mensen van Roler altijd voor je klaar en bieden ze altijd een luisterend oor. De gesprekken met hun geven vertrouwen en zelfvertrouwen.

Kans om meerdere scholen te ontdekken

Wanneer je bij Roler werkt krijg je de kans om meerdere soorten onderwijs en meerdere scholen te ontdekken. Iets wat wel heel fijn is als je startend leerkracht bent. Zo kun je ontdekken wat het bij je past, maar ook nieuwe dingen leren kennen en nieuwe uitdagingen aangaan om het beste uit jezelf te halen. Ook is dit een mooie kans om je netwerk uit te breiden en misschien wel de school te vinden waar jij je helemaal op je plek voelt. Ondanks dat je werkt als invalleerkracht heb je toch wel bepaalde zekerheid, doordat je voor langere tijd op één (of meerdere) scholen werkt. Je weet waar je moet zijn, tot wanneer je daar moet zijn en je krijgt meer mee van hoe het reilt en zeilt op die school. Dat vind ik wel echt het grote voordeel ten opzichte van werken in een invalpoule, wanneer je elke dag ergens anders naartoe moet of om half 8 ’s ochtends nog gebeld wordt of je kunt komen. Je bouwt echt iets op met de school waar je werkt, met de kinderen en met de collega’s waarmee je werkt.

”Wat ik ook heel fijn vind is dat je altijd verzekerd bent van een inkomen, ook wanneer er even geen opdracht is”.

Wil jij net als Anna ook in contact komen met Roler?

Neem dan contact op met recruiter Jorn ter Hedde via jornterhedde@roler.nl  en/of 06 – 103 686 76