Onderwijsprofessional Lars vertelt over de Roler Talentpool

Lars is via Roler uiteindelijk vaste leerkracht geworden van groep 6 en heeft zijn droombaan gevonden. Hieronder vertelt Lars over de weg hier naartoe.

Zoeken naar een baan in een andere provincie, ten tijde van de eerste quarantaine en lockdown in ons kikkerlandje, vond ik nogal een opgave. Al moet ik toegeven dat ik niet mag klagen, want voor ik het wist, werd ik benaderd door Roler. Zij wilden met mij in gesprek gaan of ik het zie zitten om voor de klas te staan. Tuurlijk! Wie vindt dit nu niet leuk. Hierbij moet ik tevens toegeven dat ik al een achtergrond heb met voor de klas staan, en afgestudeerd ben als jeugdzorgmedewerker en pedagoog. Mijn droom was altijd al om voor de klas te staan, en nu was er ineens de kans om dit te mogen waar maken.

Mijn eigen rol zien te vinden

Samen met mijn contactpersoon werd besproken welke school het beste bij me zou passen. Hiervoor heb ik een aantal scholen bezocht en een proefles gegeven. Bij de eerste scholen voelde ik uiteindelijk geen klik. Tot school nummer drie langskwam ‘Basisschool Schreuder’.
Wat een geweldige school is dit! Basisschool Schreuder staat in het Museumkwartier in Amsterdam, praktisch op het Museumplein. Nadat ik hier op gesprek kwam, kreeg ik snel te horen dat ik voor twee dagen in de week voor groep 6, les mocht geven.

Op maandag 10 mei mocht ik starten voor de groep. Ik voelde me net een klein kind die zelf voor de eerste dag met positieve nervositeit naar school mocht gaan. Doordat we vanwege de coronaregels mochten starten met halve groepen, was het even wennen, maar ook makkelijk om de leerlingen individueel te leren kennen. Wat had ik toch een leuke groep met 22 kinderen.

Daar stond ik dan

Daar sta je dan voor de groep. Jezelf introduceren, structuur bieden aan de kinderen, samenwerken met een duo, rapporteren, en bovenal het belangrijkste lesgeven. De eerste weken vlogen voorbij! Met cito ’s, toetsen, inhalen van lesstof etc. Toch kreeg ik er de kans om ook een deel van mezelf te laten zien. Dit deed ik door middel van dramalessen. Dit werd goed opgepakt door de leerlingen, en door middel van drama kwamen de kinderen helemaal los. Dit merkte ik dan weer in de individuele gesprekken met de kinderen. Uiteindelijk mijn eerste periode namens Roler afgerond op deze school, tot ik de vraag kreeg of ik nog een jaar wilde blijven, om de nieuwe groep 6 les te geven. Vanwege mijn positieve ervaring, kon ik niets anders zeggen dan volmondig ja!

Via Roler mijn droom kunnen waarmaken

Inmiddels een jaar verder, werkend in mijn eigen groep 6, voel ik me enorm in mijn kracht. Zo heb ik via Roler mijn droom kunnen waarmaken, door middel van de begeleiding vanuit mijn contactpersoon vanuit Roler heb ik geleerd waar mijn valkuilen liggen en kreeg ik hier praktische tips voor. Door hiermee aan de slag te gaan, ben ik gegroeid in mezelf als persoon, maar ook als leerkracht. Uiteindelijk stap ik over naar de organisatie van mijn basisschool, om mijn rol als leerkracht verder op me te nemen. Dankzij Roler heb ik mijn rol gevonden en sta ik waar nu ik wil staan.

“Durf jij ook deze rol op je te nemen?”

Wil jij net als Lars ook in contact komen met Roler?

Neem dan contact op met Kim Jansen via kimjansen@roler.nl  en/of 06 – 82 70 17 28.