Samen voor de toekomst!

Het is deze week Nationale Onderwijsweek. Dit jaar is het thema van deze week ‘Samen voor de toekomst!’. Ook bij Roler investeren we in onze leerkrachten om samen voor een succesvolle toekomst te gaan en bij te dragen aan goed onderwijs.

Bij Roler werken leerkrachten en docenten die al jaren ervaring hebben in hun vak, maar ook startende leerkrachten die aan het begin van hun onderwijsloopbaan staan. Vers van de pabo, óf zelfs nog in opleiding. Want ook voor talentvolle leerkrachten in de dop is er bij Roler de mogelijkheid om meters te maken voor de klas. We vinden het belangrijk om de volgende generatie topleerkrachten aan te moedigen en te ondersteunen. Zeker als het betrokken talenten zijn waar we zelf ook weer van kunnen leren. Zo geven we samen vorm aan het onderwijs van de toekomst!

In dit artikel delen Roler-leerkrachten Quinty van der Zalm, Roxanne Brood en Lenny de Peffer hoe ze met Roler in contact zijn gekomen en hoe ze het werken als leerkracht voor Roler tijdens de pabo ervaren.

Quinty van der Zalm is 20 jaar en werkt sinds dit schooljaar als leerkracht bij Roler. Momenteel zit ze in het vierde jaar van de pabo en is ze dus druk bezig  met afstuderen. Daarnaast werkt ze één dag per week als leerkracht bij Montessorischool Parijsch in Culemborg.

“Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met Roler. Nadat ik een persoonlijk berichtje kreeg, ben ik met een recruiter van Roler in gesprek gegaan over het talentenprogramma en de eventuele mogelijkheden voor het huidige schooljaar. Gelukkig was er een vacature voor 1 dag op Montessori Parijsch in Culemborg. Samen met een onderwijsadviseur van Roler ben ik op kennismakingsgesprek met de directeur van deze school gegaan. Persoonlijk vond ik dit erg fijn omdat hij bijvoorbeeld dingen benoemde waar ik zelf nog niet stil bij had gestaan. Na dit gesprek kreeg ik nog ruim de tijd om na te denken of ik dit wel echt wilde en of ik mezelf wel op die school les zag geven.”

“Zelf heb ik nog nooit bijvoorbeeld een onderwijsvorm als Montessori gezien in één van mijn stages, maar ik was hier wel benieuwd naar. Daarom heb ik ervoor gekozen om toch aan de slag te gaan op de Montessorischool. Het ging mij nog niet om de perfecte match, maar meer om het verbreden van mijn visie en kijk in het onderwijs.”

“Sinds de start van het schooljaar tot nu ervaar ik het contact met Roler erg fijn. Ik spreek eigenlijk alleen de onderwijsadviseur die met mij mee is geweest op het gesprek. Dit contact vind ik fijn. Ik kan met problemen bij zowel de school, als bij Roler terecht. Via een appje of belletje wordt er nog vaak gecheckt hoe mijn dag was en hoe ik het nou vind op school. Ook komt de onderwijsadviseur in de klas kijken hoe het gaat. Kortom, voor mij is dit een erg fijne manier om mijn kijk in het onderwijs te verbreden en te kijken wat nou echt bij mij past.”

Roxanne Brood is 29 jaar en werkt sinds de start van dit schooljaar als leerkracht bij Roler. Ze volgt de verkorte pabo in deeltijd en werkt daarnaast 4 dagen per week op de D.W. van Dam van Brakelschool én Den Boogerd bij stichting Stroomm.

“Op het internet kwam ik een vacature van Roler tegen. Nadat ik hierop had gesolliciteerd, werd ik benaderd door iemand van Roler en uitgenodigd voor een videogesprek. Nadat ik ben benaderd heb ik een aantal telefoontjes gehad met voorstellen en vragen vanuit scholen. Er werd goed rekening gehouden met mij als persoon en ik kon mijn wensen uiten. Hier ben ik erg tevreden over. Omdat het kort voor de zomervakantie was, moest er veel geregeld en gecommuniceerd worden. Er werd veel aandacht en moeite gestopt hierin vanuit Roler en de school, waardoor ik nu op een leuke nieuwe werkplek zit. Heel erg fijn!”

“Het was ook prettig dat ik, zo vlak voor de zomervakantie, nog de mogelijkheid kreeg om kennis te maken op de school en sfeer te proeven. Vlak voor het nieuwe schooljaar werd er ook een activiteit gepland om mijn collega’s beter te leren kennen. Hierdoor weet je al een beetje wat je aan elkaar hebt en hoe de sfeer is onderling.”

“Nu ik begonnen ben op de school kan ik zeggen dat het een goede match is! De school past goed bij mij. Ik heb een warm welkom gehad. Het is een kleine school en dus ook een klein team. De sfeer goed onderling en iedereen toont belangstelling in elkaar. De samenwerking loopt vanaf het begin al prettig en daarnaast is vanuit beiden aangegeven dat het fijn is als we elkaar helpen wanneer dat nodig is en dat ook vragen.”

Lenny de Peffer is 31 jaar en werkt sinds de start va dit schooljaar als leerkracht bij Roler. Ze volgt sinds 2018 de deeltijd pabo en werkt daarnaast vier dagen per week als leerkracht op de Menorah in Oosterhout.

“Via LinkedIn werd ik benaderd door een recruiter van Roler. Hij vroeg of ik eens wilde videobellen om te praten over mijn mogelijkheden als bijna-afgestudeerd/beginnend leerkracht. Ik sta eigenlijk altijd wel open om wat te netwerken en dus spraken we elkaar via Teams. We hadden een heel leuk gesprek en ik had meteen een goed gevoel bij Roler. Na dit gesprek had ik een ik een leuk tweede gesprek met een onderwijsadviseur van Roler en er was meteen een klik. Ze nam echt de tijd voor me, want voor ik het wist waren we al langer dan een uur aan het videobellen. Ik vertelde over mijn visie op het onderwijs en wat mijn wensen zijn m.b.t. een werkplek. Niet lang daarna had Roler voor mij een perfecte werkplek gevonden! De onderwijsadviseur ging ook mee naar het kennismakingsgesprek op deze school, wat ik erg fijn vond!”

“Ik ben op een heel fijne school terechtgekomen. Ik heb hele leuke collega’s en voel me erg thuis op school. Ook ben ik heel blij met het afwisselende werk: één dag in groep 3, één dag in groep 2 en een dag invallen. Heel leerzaam! Elke ochtend fiets ik, met plezier, in 30 minuten naar school. Ik krijg veel hulp en begeleiding krijg van collega’s. Hierdoor heb ik niet heel erg vaak contact met Roler, maar het idee dat ze altijd voor me klaarstaan, maakt dat ik me sterker voel in mijn rol als beginnend leerkracht. Het is prettig dat Roler interesse toont en betrokken is. Soms krijg ik een appje van iemand van Roler om gewoon even te checken of het allemaal goed gaat.”

Quinty, Roxanne en Lenny, we zijn trots op jullie! Wil jij net als zij naast de pabo al ervaring opdoen voor de klas? Neem gerust contact op met Kay Ambergen via kayambergen@roler.nl of 06-50423518. Graag gaan we vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden bij Roler!

Meer over de Roler Talentpool >
Terug naar het nieuwsoverzicht >