Startdagen Talentprogramma

In de afgelopen weken hebben we in de verschillende regio’s het schooljaar met onze startende leerkrachten in het talentprogramma afgetrapt. Ruim 60 leerkrachten hebben ervoor gekozen om komend schooljaar via het Talentprogramma van Roler hun blik in het onderwijs te verruimen. Zij gaan op basis van langdurige vervangingen ervaring opdoen op één of meerdere scholen. Hierbij komt ook een stukje coaching en begeleiding kijken vanuit Roler. Maar hoe ziet het eruit om te werken voor Roler en welke tips kan je gebruiken om het schooljaar goed van start te gaan? Dit soort zaken bespraken we met onze talenten tijdens de startdag. Zo leren onze talenten elkaar ook beter kennen. De dag werd afgesloten met een activiteit en een hapje eten. Hoe dit in elke regio eruit zag lees je hieronder!

Startdag Midden

Roler is aan het groeien en daarom was er dit jaar voor het eerst een startdag voor de regio midden!
Dit was meteen de grootste groep en ze mochten ook nog aftrappen. 16 augustus hebben de talenten van deze regio alle informatie gekregen die ze nodig hebben om goed te kunnen starten bij Roler én voor de klas. Door Zoek Iemand Die leerden ze elkaar meteen goed kennen. Wie was er als baby ontvoert en wie houdt er van pizza met ananas?!
De groep heeft veel met elkaar gedeeld over de eerste schooldag en hoe om te gaan met kritische ouders. Door de pauzes was er ook ruim de tijd om elkaar op ander vlak beter te leren kennen. Dat was fijn, kregen we later terug. Met deze groep zijn we richting Amsterdam gegaan om daar te bowlen en te eten. Op 4 banen namen we het bowlingcentrum grotendeels over, zagen we hoe fanatiek iedereen was en hebben we ontzettend gelachen!

Startdag Noord & Oost

Op 23 augustus kwamen we met onze startende leerkrachten uit het noorden en oosten samen op ons kantoor in Zwolle. In totaal waren we met 15 leerkrachten. Het eerste gedeelte van de dag stond in het teken van elkaar leren kennen en het werken voor Roler. “Wat kan je verwachten en wat verwacht jij van Roler?” was de vraag die centraal stond. Vanaf 17:00 uur waren we in het centrum van Zwolle om ‘The Hunt’ te spelen. Een soort combinatie tussen Jachtseizoen en Hunted, waarbij de hunters het opnamen tegen de criminelen. De criminelen probeerden zo veel mogelijk punten te scoren door kluizen te kraken en de jagers probeerden hen te vangen om dit te voorkomen. Na 90 minuten achter elkaar aan rennen door de binnenstad van Zwolle was het tijd voor een hapje en een drankje. We sloten de dag af bij een Italiaans restaurant waar nog gezellig werd nagepraat.

Startdag Noord-West

6 talenten waren bij de startdag van Amsterdam aanwezig. In een wat kleinere groep leer je elkaar snel kennen. We hebben de dag grotendeels echt met z’n zessen doorlopen want je kan veel van elkaar leren en als je in dezelfde situatie zit. Ook is het interessant om te horen hoe een ander talent met een bepaalde situatie omgaat. Deze groep hebben hun LinkedIn een flinke upgrade gegeven en het was interessant om te horen waarom ze voor Roler hebben gekozen. Ook nadenken over hun persoonlijke ontwikkeling bij Roler stond op het programma.
Om 17:00 uur kwamen ook de andere talenten naar Hannekes Boom. We waren daar met totaal 16 talenten waarvan een deel is gaan suppen. Voor de rest was bijkletsen in de zon met een drankje al goed genoeg. Na een heerlijke maaltijd is iedereen met nieuwe inzichten en contacten weer naar huis gegaan en kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde dag!

Startdag Zuid

Op dinsdag 30 augustus was het dan eindelijk zover! De startdag met de nieuwe talenten. We zijn de dag begonnen met het leren kennen van Roler en de praktische zaken die belangrijk zijn gedurende het schooljaar. Daarna zijn we meer te weten gekomen over elkaar door middel van het delen van grappige feitjes over onszelf. Dit zorgde voor veel verbazing en gezellige verhalen! Aan het einde van de middag zijn de talenten in hun LinkedIn pagina gedoken om het nodige op te frissen en klaar te zetten voor de start van het nieuwe schooljaar. Om de energie kwijt te kunnen zijn we afsluitend gaan ‘Hunten’ door Den Bosch; de criminelen hebben zich uit de voeten gemaakt voor de hunters! Na veel kilometers, zweet en gelach hebben we de dag afgesloten bij een terras aan het water met een heerlijk diner.

Wil jij ook als leerkracht werken in ons Talentprogramma?

Lijkt het jou ook leuk om als leerkracht te werken in het talentprogramma van Roler? In het Talentprogramma krijg je als startende leerkracht de ruimte om ervaring op te doen en te ontdekken wat je écht wil. Je krijgt de kans om op basis van langdurige vervanging op verschillende locaties voor de klas te staan (ga uit van één tot drie scholen per schooljaar). Zo leer je verschillende scholen en onderwijsvormen kennen en krijg je een goed beeld van wat er speelt.

Ondanks dat het schooljaar inmiddels begonnen is, hebben wij nog ruimte in ons programma voor nieuwe startende leerkrachten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem gerust contact met ons op. Wij van Roler gaan graag eens met je in gesprek.

Terug naar nieuwsoverzicht >