Talent aan het woord: Caitlin Janszen

Wie ben jij?

Mijn naam is Caitlin, ik ben 23 jaar oud en op dit moment woonachtig in Soest. Ik heb de pabo gevolgd in Rotterdam en ik ben inmiddels weer verhuisd naar mijn oude vertrouwde omgeving in Utrecht. Ik lees graag, spreek graag met vrienden en vriendinnen af en ben minder vaak in de sportschool te vinden dan zou moeten. De keren dat ik ga natuurlijk vol passie!

Wat zijn je ervaringen?

Ik heb de pabo het eerste jaar voltijd gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Vervolgens ben ik (om als lid van de pechgeneratie de schulden iets te kunnen onderdrukken) naar de deeltijd-vorm overgestapt om naast mijn opleiding nog te kunnen werken op een kantoor. Ik heb stagegelopen op veel verschillende plekken. Van Rotterdam-Zuid tot de buitenwijken van Schiedam. Het multiculturele aspect en de verschillende achtergronden van de leerlingen hebben tijdens mijn opleiding vaak de boventoon gevoerd. Dit is iets waar de Hogeschool Rotterdam veel aandacht aan besteed en dit is dan ook wat mij gedurende de opleiding ontzettend heeft geboeid. Ik ben dankbaar dat ik in Rotterdam zoveel verschillende ervaringen heb mogen opdoen.

Wat is de meerwaarde van Roler voor jou?

Na drie prachtige studentenjaren had ik dan toch besloten terug te gaan naar mijn oude omgeving. Hier woont het grootste deel van mijn vrienden en familie en ik had de omgeving Utrecht meer gemist dan ik had verwacht. In deze tijd kwam ook Roler op mijn pad. Het bedrijf en de medewerkers spraken mij direct aan. Aangezien ik de deeltijd-variant van de opleiding volgde, vond ik het erg spannend om als startende leerkracht te gaan beginnen aan iets waar ik nog niet zo veel ervaring mee had. Ik liep slechts één werkdag in de week stage. Roler is gericht op de startende leerkracht en zorgt voor de juiste begeleiding bij dit proces. Dit klonk mij als ‘broekie-juf’ dan ook als muziek in de oren.

Op dit moment ben ik werkzaam op een waanzinnige school waar ik het erg naar mijn zin heb en echt onderdeel van het team ben. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik hier wil blijven of dat ik toch nog op zoek wil naar een andere ervaring op een andere school. Ook dit wordt eigenlijk allemaal geregeld door Roler. Wanneer ik toch het idee heb dat ik nog verder wil zoeken naar de perfecte school gaat Roler voor mij op zoek naar een school die volledig aansluit bij mijn wensen. Dit allemaal onder begeleiding van hen.

Los van dit alles worden er ook intervisiebijeenkomsten, lezingen en borrels georganiseerd waarin we samen met de andere talenten bij elkaar komen om van alles uit te kunnen wisselen. Ook dit zorgt er weer voor dat je niet het idee hebt dat je alleen staat als startende leerkracht.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots mijn ontwikkeling als startende leerkracht ten opzichte van mijn laatste studiejaar. Nu ik vrijwel alle dagen voor de groep sta merk ik dat mijn complete identiteit als leerkracht enorm is gegroeid. En dit alles in een periode van nog geen drie maanden.

Lijfspreuk

“Uiteindelijk word je toch wie je zelf bent.”