Zij-instroomtraject

Overweeg je een carrièreswitch naar het prachtige vakgebied onderwijs, en ben je momenteel werkzaam in een andere sector? Dan hebben we bij Roler de perfecte oplossing voor jou: ons unieke zij-instroom traject voor het onderwijs.

Het zij-instroomtraject is een verkort opleidingstraject voor professionals als jij met minimaal een hbo-opleiding, die momenteel geen leerkracht zijn. In twee jaar zet jij de stap naar het onderwijs en kun je de leukste zij-instroom onderwijs vacatures gaan vervullen.

  • Verkort opleidingstraject naar het onderwijs
  • Baangarantie!
  • Het onderwijs in zonder de pabo met ons op!

Neem contact met ons op!

Voor wie is het zij-instroom traject in het onderwijs geschikt?

Het zij-instroom traject onderwijs is ideaal voor professionals met minimaal een hbo-opleiding, die hun kennis en ervaring willen inzetten in het onderwijs. Of je nu een achtergrond hebt in het bedrijfsleven, de zorg of een andere sector, jouw expertise kan het verschil maken in de klas.

Als zij-instromer in het onderwijs moet je beschikken over:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke beroepservaring;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
  • De afgelopen twee jaar heb je niet ingeschreven gestaan bij een pabo;

Het is daarnaast handig als in je de omgeving van Den Bosch woont. Het traject is namelijk een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een hogeschool in Den Bosch. Ben je bereid om te reizen, dan maakt het natuurlijk niet uit waar je vandaan komt.

Bekijk hier alvast alle open onderwijs vacatures.

Wat houdt het zij-instroom traject in?

Ons zij-instroom onderwijs traject is gericht op het snel en effectief opleiden van nieuwe leerkrachten. In twee jaar tijd word je klaargestoomd voor een baan in het onderwijs, met een combinatie van studie en praktijkervaring.

Je volgt de studie in je eigen tijd, maar je wordt drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van de werkgever, oftewel de basisschool waar jij je zij-instroomtraject volgt. Als je de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd hebt afgerond, bieden wij je baangarantie!

Je leert dus voornamelijk in de praktijk. Eén dag in de week zit je op school en volg je lessen die ook op de reguliere pabo worden aangeboden. Dit kan lesstof over pedagogiek, didactiek of een zaakvak zoals Engels of wereldoriëntatie zijn. De ander dag die doe je aan zelfstudie.

Zij-instroom traject in het onderwijs bij Roler

Wij bieden een opleiding voor zij-instromers in het basisonderwijs.

Je ziet het al helemaal voor je: met de kinderen in een kring om het weekend te bespreken, je klas leren rekenen en schrijven, knutselwerkjes maken voor Moederdag of Vaderdag. Het basisonderwijs heeft je hart gestolen. Maar je hebt op dit moment niet helemaal de juiste papieren op zak.

Dit kan je demotiveren, maar jij geeft niet zomaar op! Je bent op zoek naar een oplossing en daar kunnen wij bij helpen! Met dit zij-instroomtraject kun je op elke leeftijd basisschool leraar worden óf met een hele andere achtergrond het onderwijs ontdekken.

In dit traject krijg je les in specifieke vakken die je klaarstomen om voor de klas te gaan staan. Er zit geen verschil wat betreft bouw. Dus of je nu de onder, boven of middenbouw ambieert, je krijgt tijdens de studie dezelfde lesstof aangeboden.

Wat ga ik verdienen als zij instromer in het onderwijs?

Als zij-instromer in het onderwijs kun je rekenen op een competitief salaris. Jouw ervaring en opleidingsniveau spelen een rol in de bepaling van je salaris. Ook verschilt het zij-instromer onderwijs salaris per onderwijsniveau.

Bekijk hier de specifieke arbeidsvoorwaarden.

Kom in contact over de mogelijkheden als zij-instromer in het onderwijs

Ben je geïnteresseerd in de stap naar het onderwijs en wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij Roler? De zij-instromer onderwijs vacatures liggen al voor je klaar! Neem contact met ons op en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in deze prachtige sector.

Ben je klaar voor een betekenisvolle carrièreswitch?

Neem dan contact met ons op!