Talent aan het woord: Marvin de Leeuw

Wie ben jij?

Hoi! Leuk om kennis te maken, ik ben één van de leerkrachten uit het Talentprogramma van Roler.

Mijn naam is Marvin, 22 jaar oud en woonachtig in Vlaardingen, een stadje in de buurt van Rotterdam. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, ik volg graag yogalessen, maar kan er ook van genieten om te fitnessen in de sportschool. Daarnaast lees ik graag en spreek ik regelmatig af met vrienden om leuke uitjes te doen (vooral theatervoorstellingen bezoeken komt veel voor), maar gewoon lekker een filmpje te kijken onder het genot van een wijntje maak je me ook blij mee. In de vakanties vind ik het leuk om de wereld te ontdekken en ga ik graag op stedentrip en snuif ik zoveel mogelijk cultuur op.

Wat zijn je ervaringen?

In juni 2022 ben ik afgestudeerd van de pabo aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Tijdens mijn studie en direct daarna heb ik mogen werken op een hele leuke binnenstadschool in het centrum van Rotterdam, waar ik groep 1 en groep 4 les heb gegeven. Ik heb hier met veel plezier gewerkt, maar merkte dat het begon te kriebelen om iets nieuws te proberen. Ik wist nog niet zo goed wat; een andere groep, een andere manier van lesgeven, een ander type onderwijs? In die tijd werd ik benaderd door Roler en hier werd ik enthousiast van. Een organisatie die startende leerkrachten wil begeleiden en samen met hen wil zoeken naar een passende werkplek, en waar je het beste in jezelf naar boven kunt zullen maken.

Na een aantal gesprekken werd ik aangenomen en hakte ik de knoop door om voor Roler te gaan werken. Ik ben momenteel werkzaam op een Jenaplanschool in Vlaardingen, hier heb ik het onwijs naar mijn zin en het ervaren van een ander type onderwijs raad ik absoluut aan!
Ik sta voor groep 1/2 en groep 4/5 en kan mij dus goed oriënteren of dit écht mijn plek is. Die mogelijkheid vind ik erg fijn.

Wat is de meerwaarde van Roler voor jou?

De communicatie met Roler is laagdrempelig en op een gelijkwaardige manier. De mensen bij Roler zijn er echt voor je en dit laten ze ook blijken door regelmatig contact op te nemen, klassenbezoeken te doen en tips en tops te geven. Bij Roler krijg je een vaste onderwijsadviseur aangewezen en dit is je aanspreekpunt. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je al werkend je kennis en kunde binnen het onderwijs kunt verbreden en hier de tijd en begeleiding voor krijgt. Waar ik naar uitkijk is de studiereis naar Finland die we in de meivakantie met elkaar gaan maken. Finland is hét onderwijsland en dit mogen we met de groep talenten en onderwijsadviseurs gaan ervaren.

Waar ben je trots op?

Als je mij tijdens de pabo had gevraagd hoe ik mijn carrière voor me zag, had ik verteld: “Gewoon voor de klas, meester zijn, hoe anders?”
Nu sta ik daar heel anders in. Momenteel ben ik stamgroep-leider, onderdeel van twee groepen, waarbij ik bewust kinderen eigenaar maak van hun leerproces en hen wil helpen ontwikkelen tot unieke individuen die in hun eigen kracht mogen staan. Het onderwijs is zoveel meer dan alleen je programma draaien. Doordat ik bij Roler ben gaan werken, ben ik uit mijn comfortzone gestapt en heb ik mezelf blootgesteld aan hoe het onderwijs wordt vormgegeven, ook buiten het reguliere onderwijs. Hier ben ik best wel trots op! Ik heb mezelf op gebied van carrière op een andere manier leren kennen en dit vraagt, net zoals voor de klas, best wel wat flexibiliteit. Het is natuurlijk heel leerzaam en leuk, maar het is soms ook best spannend.

Lijfspreuk

“Het komt uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht, zolang je er maar voor gaat!”