Voor de klas staan en 3 andere tussenjaar ideeën

Je hebt succesvol je studie afgerond en bent toe aan een break. Je ziet jezelf wel zitten op een tropisch eiland, maar je bent bang dat je je gaat vervelen. Met deze tussenjaar ideeën plan jij dit jaar goed in. Een tip van de sluier: voor de klas staan is hier onderdeel van.

Je wil je tijd nuttig besteden, maar het liefst niet elke dag hetzelfde doen. Wat je ook gaat doen, het moet je wel bezighouden zonder dat je er tegenop gaat zien. Je bent bang voor routine, maar ziet een ‘lang leve de lol-scenario’ ook niet per se zitten. Wat je wél moet doen? We tippen je een aantal tussenjaar ideeën, waaronder het ontdekken van het lerarenschap.

#1 Ontdek het onderwijs

Heb je gestudeerd aan de pabo? Dan heb je na de pabo waarschijnlijk veel vragen. Welk type onderwijs past het beste bij jou, welke rol zou je in een school willen hebben en welke klas past het beste bij je? Je wil nog niet meteen vast zitten aan een baan, maar het lijkt je wel leuk om te ontdekken wat het in kan houden. Meld je aan voor het Talentprogramma van Roler!

Hiermee ontdek je in een schooljaar meerdere type onderwijs, geef je les aan verschillende groepen en ben je werkzaam voor verschillende scholen. Zo kun je echt ontdekken waar je blij van wordt én waar je goed in bent. Bonuspunten van deze tussenjaar ideeën?

  • Je krijgt een vast bedrag per maand;
  • Je kijkt persoonlijke begeleiding van een onderwijsadviseur;
  • Je ontvangt een persoonlijk opleidingsbudget van €2.500 p. schooljaar;
  • Je gaat op studiereis naar Finland;
  • Je hebt goede arbeidsvoorwaarden.

Klinkt niet verkeerd, hè? Ontdek hier meer over het Talentprogramma.

#2 Ga vrijwilligerswerk doen

Dit kan bij het plaatselijke dierenasiel, maar je kunt ook op het vliegtuig stappen naar Afrika om daar kinderen in nood te helpen. Je gaat de wereld echt van een andere kant bekijken en leert jezelf ook nog eens kennen. Er zijn heel veel organisaties die je hier voor kunt inschakelen. Hulporganisaties staan immers te trappelen voor hulp. En bonuspunt: het staat ook goed op je cv. 

#3 Volg een taalcursus in het land van herkomst

Leer Spaans aan de Spaanse Costa del Sol. Reis af naar het prachtige Florence om daar Italiaans te leren. Vertrek naar het Noorden om je een Scandinavische taal eigen te maken. Welke opleiding je ook hebt gedaan, het is altijd voordelig om naast het Engels en Nederlands nog een taal te spreken. Hoe kun je dat beter doen dan je te verdiepen in de cultuur en leefwijze van de locals? Zie het als een investering in de toekomst. En na de pabo kun je deze taal eventueel zelfs geven op de middelbare school in de toekomst!

#4 Doe elk kwartaal iets uit je comfort zone

Over tussenjaar ideeën gesproken: niet elke invulling is even ‘verstandig’. Lees: winstgevend. Een tussenjaar kost geld en zeker nu je niet meer Ome Duo aan kunt kijken, komt dat hard aan. Plan daarom de tussenjaar ideeën die alleen maar geld kosten één keer per kwartaal. Start aan het begin van het jaar bijvoorbeeld met het leren van een instrument en wijdt de lente aan het opzetten van je schilderbusiness. Wat je ook doet, zorg dat het ver buiten je comfort zone is. Alleen dan groei je!

Terug naar het nieuwsoverzicht >