De vakantie is begonnen

Het moment is daar: alle scholen in Nederland zijn met vakantie! Na het noorden en het zuiden was het vrijdag ook de laatste schooldag voor de regio midden. Het is natuurlijk een rare tijd geweest en voor veel leerkrachten en docenten is het fijn om even tot rust te komen, op te kunnen laden en zich voor te gaan bereiden op het volgende schooljaar.

Ook bij Roler hebben wij niet stil gezeten. Wij hebben het jaar ‘afgesloten’ met onze online zomerborrel en wij hebben onze nieuwe talenten welkom geheten. Onze talentenpool is goed gevuld met nieuwe docenten en leerkrachten die staan te popelen om aan het werk te gaan. Wij hebben de laatste tijd veel scholen geholpen met het rondmaken van de formatie en wij zijn nog steeds hard bezig om scholen te helpen met het vullen van de vacatures en daarmee onze talenten een leuke plek te bieden.

Ervaringen van het afgelopen jaar

Naast deze werkzaamheden is het een mooi moment om te horen van onze talenten hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren. Ten eerste werden de gesprekken met Roler als positief ervaren. De werknemers van Roler zijn open, toegankelijk en de gesprekken zijn erg prettig. Als er wordt gekeken naar de werkzaamheden dan was het natuurlijk een gek jaar en daarbij was het voor veel startende leerkrachten ook een pittig jaar. Zij geven dan ook aan dat het vaak onrustig was op scholen en dat het fijn was om terug te kunnen vallen op Roler. Roler was goed bereikbaar en bij vragen of moeilijkheden, dan is er genoeg ruimte om te praten. De meeste leerkrachten hebben genoten van de opdracht(en) die ze kregen en de opdrachten pasten over het algemeen ook bij de desbetreffende persoon. Dit werd als erg fijn en prettig gezien.

Opleidingsbudget

Naast de opdrachten is er door onze leerkrachten gebruik gemaakt van het opleidingsbudget. De talenten hebben dit op veel verschillende manieren ingezet. Er zijn online cursussen gedaan, maar het budget is ook ingezet voor bijvoorbeeld een master Onderwijswetenschappen, een EHBO cursus en gitaarlessen.

Wij zijn bij Roler erg blij met alle feedback die wij gekregen hebben en dat zorgt er natuurlijk voor dat wij onze dienstverlening nog beter kunnen maken! Volgend jaar zullen wij bijvoorbeeld nog meer intervisie inplannen om elkaar vaker te zien en van elkaar te leren. Al met al beveelt meer dan 70% van de huidige talenten ons aan. Zij vinden het fijn om niet direct vast te zitten aan een bestuur, flexibel te zijn en intensieve begeleiding te krijgen.

Startdagen in augustus

Inmiddels zijn wij druk bezig met het voorbereiden van de startdagen die in augustus plaats zullen vinden. Wij gaan ons dus ook voorbereiden op het volgende schooljaar en wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! Geniet van (hopelijk) de zon en rust lekker uit.

Terug naar het nieuwsoverzicht >>