Verslag expertisebijeenkomst ‘Teach like a champion’

Expertisebijeenkomst Teach like a champion

Donderdag 30 november werd door Roler in Nijmegen de tweede expertisebijeenkomst ‘Teach like a champion’ georganiseerd. Onze professional Manouk doet verslag!

Doel expertisebijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomst was om onze professionals kennis te laten maken met vaardigheden die bewezen topleerkrachten hanteren. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar ‘best practices’. Herkenbare technieken die je kunt gebruiken in alle voorkomende lessituaties en lesfases, ongeacht het vakgebied.

Boordevol goede tips

De avond zat boordevol goede tips die, door de praktijkgerichte inhoud, gemakkelijk in te zetten zijn in zowel regulier- als speciaal onderwijs. Er werden sprekende voorbeelden gegeven, die zorgde voor verschillende momenten van herkenning. Bijvoorbeeld over hoe je de lat altijd hoog legt in de klas: begin nooit voordat elke leerling naar je kijkt (naamtechniek 100%) en ‘formulering telt’. Deze techniek helpt jou om naast het juiste antwoord ook rekening te houden hoé het antwoord gegeven wordt. Luid en duidelijk? Grammaticaal correct?

Expertisebijeeenkomst Teach like a champ

Afwisseling in werkvormen

De verschillende werkvormen; klassikaal, individueel, maar ook in groepjes, zorgden voor voldoende ruimte om de stof eigen te maken. Ook kregen we de mogelijkheid om ervaringen te delen en de aangereikte ‘Teach technieken’ met elkaar te bespreken.

Kennisverbreding

De interactieve training bood ons de mogelijkheid om op zeer praktische wijze onze kennis te verbreden. Wij willen OinO advies bedanken voor de interessante en leerzame bijeenkomst. En gaan zeker met de verschillende technieken en eyeopeners aan de slag. Wat een geslaagde avond!

Volgende expertisebijeenkomst

Ben je benieuwd naar de invulling van onze volgende bijeenkomst ‘ICT in de klas’ in maart 2018? Volg ons dan op LinkedIn en Facebook en hou onze website in de gaten, want ook die expertise wil je écht niet missen.

Lees hier meer over ons talentprogramma waar Manouk deel van uit maakt.

Terug naar nieuwsoverzicht >>