Zij-instroomtraject

Zet de stap naar het onderwijs

Ben jij een vakbekwame professional voor wie een loopbaan als leraar of docent een overweging is? Dan maken we graag kennis, want het onderwijs kan nieuwe leraren en docenten wonderwel gebruiken. Zeker nu het tekort aan leerkrachten steeds groter wordt.

Ons zij-instroomtraject is een verkort opleidingstraject voor professionals met minimaal een HBO opleiding die op dit moment geen leraar of docent zijn, maar daar wel interesse in hebben. Het traject is een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een hogeschool en helpt jou de stap naar het onderwijs in korte tijd te zetten.

Achtergrond

De komende jaren zal het tekort aan leraren en docenten fors oplopen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Dit terwijl het voor de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs cruciaal is dat scholen kunnen blijven beschikken over voldoende bevoegde leerkrachten.

Veel scholen hebben moeite om bepaalde vacatures te vervullen, waardoor ze soms gedwongen zijn om klassen te vergroten of on(der)bevoegde docenten voor de klas te zetten. Het zij-instroomtraject van Roler biedt je de kans om samen met ons en samen met onderwijsinstellingen het onderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Voorwaarden

Om zij-instromer te worden, moet je beschikken over:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • voor het onderwijs relevante maatschappelijke beroepservaring;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • de afgelopen twee jaar heb je niet ingeschreven gestaan bij een pabo.

Je volgt de studie in je eigen tijd, maar je wordt bij voorkeur voor drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van de werkgever. Als je de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd hebt afgrond, bieden wij je een baangarantie!

Sollicitatieprocedure

Op dit moment hebben wij de vacature voor het zij-instroomtraject online staan. Bekijk hier de volledige vacature >>

Routekaart

Bekijk hier >> de routekaart van de procedure.

Verder praten over het zij-instroomtraject?

Vul vrijblijvend ons contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt je altijd alvast aanmelden voor onze vacaturenieuwsbrief >>  om er zeker van te zijn dat je de vacature niet mist en zodat wij jouw gegevens in ons bestand op kunnen slaan.

Bekijk hier een actueel nieuwsbericht over het zij-instroomtraject >>
Bekijk hier onze actuele vacatures >>
Bekijk hier onze verschillende diensten >>