Zij-instroomtraject

Zet de stap naar het onderwijs

Ben jij een vakbekwame professional voor wie een loopbaan als basisschoolleraar of docent een overweging is? Dan maken we graag kennis, want het onderwijs kan nieuwe leerkrachten en docenten wonderwel gebruiken. Zeker nu het tekort aan leerkrachten en docenten steeds groter wordt.

Ons zij-instroomtraject is een verkort opleidingstraject voor professionals met minimaal een hbo-opleiding (dus ook als je een master na HBO hebt gedaan) die op dit moment geen leerkracht of docent zijn, maar daar wel interesse in hebben. Het traject is een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een hogeschool rondom Den Bosch en helpt jou de stap naar het onderwijs in twee jaar te zetten.

Achtergrond

De komende jaren zal het tekort aan leerkrachten en docenten fors oplopen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Dit terwijl het voor de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs cruciaal is dat scholen kunnen blijven beschikken over voldoende bevoegde leerkrachten en docenten.

Veel scholen hebben moeite om bepaalde vacatures te vervullen, waardoor ze soms gedwongen zijn om klassen te vergroten of on(der)bevoegde leerkrachten of docenten voor de klas te zetten. Het zij-instroomtraject van Roler bied je de kans om samen met ons en samen met onderwijsinstellingen het onderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Voorwaarden

Om zij-instromer te worden, moet je beschikken over:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding (een master na HBO gedaan m.b.t. het onderwijs? Dat juichen wij toe);
  • Voor het onderwijs relevante maatschappelijke beroepservaring;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG);
  • De afgelopen twee jaar heb je niet ingeschreven gestaan bij een pabo.
  • Je woont in de omgeving van Den Bosch

Je volgt de studie in je eigen tijd, maar je wordt bij voorkeur voor drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van de werkgever. Als je de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd hebt afgrond, bieden wij je een baangarantie!

Verder praten over het zij-instroomtraject?

Vul vrijblijvend het contactformulier onderaan deze pagina in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt je ook alvast aanmelden voor onze vacaturenieuwsbrief >>  om er zeker van te zijn dat je de vacature niet mist en zodat wij jouw gegevens in ons bestand op kunnen slaan.

Zij instroom trajecten bij Roler

Contactformulier
Bekijk hier een actueel nieuwsbericht over het zij-instroomtraject >>
Bekijk hier onze actuele vacatures >>
Bekijk hier onze verschillende diensten >>