Zij-instroomtraject

Zet de stap naar het onderwijs

Ben jij een vakbekwame professional voor wie een loopbaan als leraar of docent een overweging is? Dan maken we graag kennis, want het onderwijs kan nieuwe leraren en docenten wonderwel gebruiken. Zeker nu het tekort aan leerkrachten steeds groter wordt.

Ons zij-instroomtraject is een verkort opleidingstraject voor professionals (minimaal hbo) die op dit moment geen leraar of docent zijn, maar daar wel interesse in hebben. Het traject is een samenwerking tussen Roler, een schoolbestuur en een hogeschool en helpt jou de stap naar het onderwijs in korte tijd te zetten.

Achtergrond

De komende jaren zal het tekort aan leraren en docenten fors oplopen, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Dit terwijl het voor de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs cruciaal is dat scholen kunnen blijven beschikken over voldoende bevoegde leerkrachten.

Veel scholen hebben moeite om bepaalde vacatures te vervullen, waardoor ze soms gedwongen zijn om klassen te vergroten of on(der)bevoegde docenten voor de klas te zetten. Het zij-instroomtraject van Roler biedt je de kans om samen met ons en samen met onderwijsinstellingen het onderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Voorwaarden

Om zij-instromer te worden, moet je beschikken over:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • voor het onderwijs relevante maatschappelijke en beroepservaring;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Snel onderwijsbevoegd met baangarantie

Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je je aanmelden voor een intake en zal Roler in samenwerking met een Hogeschool een geschiktheidsonderzoek bij je afnemen. Dit assessment bestaat in elk geval uit het opstellen van een portfolio en de landelijke toetsen taal- en rekenvaardigheid. Als je score hierop positief is, ontvangt je direct je onderwijsbevoegdheid en start het verkorte opleidingstraject.

Roler stelt je voor bij een schoolbestuur. Je volgt de studie in je eigen tijd, maar je wordt bij voorkeur voor drie dagen aangesteld op een school. De kosten van de studie zijn voor rekening van de werkgever. Als je de opleiding succesvol en binnen de afgesproken tijd hebt afgrond, bieden wij je een baangarantie!

Bekijk hier onze actuele vacatures >>
Bekijk hier onze verschillende diensten >>