Zij instroom basisonderwijs: ga lesgeven op de basisschool!

Ondanks dat je vooropleiding helemaal niets te maken heeft met het onderwijs, weet je het zeker. Je wil voor de klas staan. Iets waar ze in het onderwijs om staan te springen. Want er zijn klassen zonder leerkracht genoeg. Maar hoe ziet zo’n zij intstroom basisonderwijs traject er nu uit? Roler vertelt het je.

Voor de klas staan, dat is waar je passie ligt

Je ziet het al helemaal voor je: met de kinderen in een kring om het weekend te bespreken, je klas leren rekenen en schrijven, opvoeringen verzinnen, mee de gymzaal in, knutselwerkjes maken voor moederdag of vaderdag. Het basisonderwijs heeft je hart gestolen. Maar je hebt op dit moment helemaal niet de juiste papieren om je droom na te jagen.

Dit kan je demotiveren, maar jij geeft niet zomaar op. Je bent op zoek naar oplossingen en daar kan Roler je bij helpen. Met ons traject ‘zij instroom basisschool’ kun je namelijk ook op latere leeftijd leraar worden op de basisschool óf met een hele andere achtergrond het onderwijs ontdekken.

Ik wil meer weten

Instromen basisonderwijs

Basisonderwijs, hoe zit dat ook alweer? Wat valt er allemaal onder dit instroom traject? Basisonderwijs staat voor al het onderwijs op de basischool. Je gaat lesgeven aan kinderen van groep 1 t/m 8. Kinderen komen vanaf hun vierde jaar op de basisschool terecht en gaan meestal wanneer ze twaalf of dertien zijn naar het hoger onderwijs.

Wanneer je ons zij instroom basisonderwijs traject hebt afgerond kun je aan de slag als leraar. Je krijgt dan een groep aan je toegewezen waar jij verantwoordelijk voor bent. Elke groep heeft weer haar eigen uitdagingen en eigenschappen. In groep 3 ben je bijvoorbeeld druk bezig met het leren schrijven en lezen terwijl je in groep 8 je klas klaarstoomt voor de ‘grote school’.

Je hebt ook nog een ‘zij instroom primair onderwijs’ traject. Dit is bij Roler eigenlijk hetzelfde.

Wil je meer lezen over hoe een dag als basisschool leraar eruit ziet? Lees dan vooral ook onze pagina ‘basisschool leraar worden? Dit moet je weten’.

Het zij instroom traject basisonderwijs van Roler

Enfin, dat leraar worden op de basisschool zie je wel zitten. Maar hoe regel je dat nu met de opleiding? Je moet immers kunnen aantonen dat jij vakbekwaam bent om voor de klas te staan. Nu hoef je gelukkig niet helemaal van voorafaan te beginnen aan de pabo. Wanneer je eerder in je carrière al succesvol een hbo- of wo-opleiding hebt afgerond kom je namelijk in aanmerking voor het zij instroom basisonderwijs traject van Roler.

Dit is waarom je mee wil doen aan een zij instroom basisonderwijs traject:

  • Je hoeft niet meer 4 jaar in de collegebanken te zitten;
  • Je gaat direct aan de slag in de praktijk (daar leer je immers het meeste van);
  • Je hebt in minder dan een jaar je droombaan in het onderwijs;
  • De kosten van je studie worden betaald door je toekomstige werkgever;
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens het gehele traject.

Genoeg voordelen om je aan te melden voor het zij instroom basisonderwijs traject!

Ik wil mij aanmelden

Voorwaarden

Er hangen wel een aantal voorwaarden aan vast om mee te doen aan ons traject:

  • Je hebt al een wo- of hbo-opleiding afgerond;
  • Je hebt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag);
  • Je hebtvoor het onderwijs relevante maatschappelijke beroepservaring;
  • Je bent de afgelopen twee jaar niet ingeschreven geweest bij een onderwijsopleiding.

Zij instroom basisonderwijs: in de praktijk

Bij Roler werken we met vaste schooljaren. We beginnen dus in september en werken toe naar de zomervakantie, ongeveer eind augustus. De eerste paar maanden staan in het teken van oriëntatie. Oriëntatie voor het beroep zelf, maar ook oriënteren naar een basisschool waar jij je ervaring kunt op doen tijdens het zij instroom basisonderwijs traject. Je moet namelijk wel een klas tot je beschikking hebben om mee te kunnen oefenen. Lesgeven leer je immers niet uit een lesboek.

In december vindt de laatste selectieprocedure plaats. Daarin nemen we onder de loep of je echt geschikt bent voor de uitdagingen die de basischool met zich mee brengt. Na je stage volgt een geschiktheidsonderzoek waarin je wordt getoetst op je kwaliteiten.

Meld je vandaag nog aan

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar dit zij instroom basisonderwijs traject? Meld je dan vandaag nog aan! We gaan graag met je in gesprek voor jouw droombaan in het basisonderwijs.