Even voorstellen: Manoek Simons

“Hey! Mijn naam is Manoek, ik ben 27 jaar, woon in Heythuysen en sinds februari ben ik weer werkzaam bij Roler. Dit keer niet als leerkracht in het Talentprogramma maar als recruiter voor de regio Zuid.

Nadat ik in 2017 mijn pabo-diploma heb mogen behalen ben ik als leerkracht in het Talentprogramma van Roler gaan werken. Dit omdat ik nieuwsgierig was naar nog meer facetten binnen het onderwijs dan wat ik al had mogen ontdekken tijdens mijn stages. Ik zag het als een kans om me op deze manier nog verder te ontwikkelen als leerkracht en als persoon. In de tijd dat ik in het Talentprogramma heb gewerkt heb ik deel mogen nemen aan intervisiemomenten, ben ik persoonlijk begeleid en heb ik een opleidingsbudget gekregen. Daarnaast zijn we ook op studiereis geweest naar Finland, heel tof! Een andere mooie ervaring die ik nooit zal vergeten is dat ik les heb mogen geven op een AZC-school als NT2 leerkracht voor 6 tot 8 jarigen. Na een jaar in het talentprogramma gewerkt te hebben vond ik een bestuur waar ik me goed op mijn plek voelde. Hier heb ik daarna vier jaar met veel plezier gewerkt als leerkracht van groep 6, 7 en de laatste twee jaar als vaste leerkracht van groep 4.

Iets anders dan werken als leerkracht

Het begon bij mij steeds vaker te kriebelen om wat anders te gaan doen dan te werken als leerkracht. Belangrijk voor mij was dat ik, als ik een switch van baan zou maken, verbonden bleef met het onderwijs. Daar ligt tenslotte mijn hart. Op die manier ben ik weer in contact gekomen met Roler. Het mooie van mijn werk van nu is dat ik een steentje bij kan dragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Ik ga namelijk in gesprek met (startende) leerkrachten, docenten, onderwijsassistenten, leerlingbegeleiders of mensen die graag een switch willen maken naar het onderwijs. Vervolgens probeer ik voor hen een werkplek te vinden waar zij zich gelukkig voelen. Want een gelukkige werknemer zorgt voor gelukkige leerlingen en voor een tevreden schoolbestuur.

‘Roler heeft mij de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen als leerkracht en als persoon’.

Ontwikkel jij jezelf ook graag? Sta je open voor een nieuwe uitdaging? Of ben je nieuwsgierig naar meer informatie? Dan kom ik graag met je in contact!”

Manoek Simons
06 82 34 46 44 | manoeksimons@roler.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht >