Talent aan het woord: Finn Teters

Wie ben jij?

Hoi! Mijn naam is Finn, ik ben 24 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Zwolle, waar ik nu nog steeds woon. Samen met mijn vriend woon ik in hartje centrum, wat een superfijne plek is!

Ik heb ook in Zwolle gestudeerd. Ik ben begonnen met de calo, de opleiding voor docent lichamelijke oefening. Deze opleiding heb ik afgerond en door mijn minor pre-pabo heb ik na mijn calo-opleiding nog een jaar aan de pabo gestudeerd. Beide opleidingen heb ik gevolgd op Windesheim.

Mijn grootste hobby is de sport die ik mijn hele leven al beoefen, namelijk handbal. Met ons team gaan wij voor de tweede keer promoveren en spelen wij eerste divisie volgend seizoen! Naast sporten vind ik het ook heel leuk om te lezen, muziek te luisteren, series te kijken en leuke dingen te ondernemen met mijn lieve vriend, familie en vriendinnen. Samen lunchen, een kleine citytrip of ‘s avonds gewoon heerlijk op de bank chillen, alles is leuk!

Wat zijn je ervaringen van je opleiding(en)?

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij allebei mijn opleidingen. Ik heb ervaren dat docenten je gaan behandelen als aankomende collega’s en dat ze echt tijd maakten voor je om te sparren over verschillende thema’s en onderwerpen. Tijdens de calo waren er ook heel veel praktijklessen waar ik mijzelf af en toe echt heb verbaasd met oefeningen die toch lukten. Hieraan merkte je dat de docenten zo kundig waren en dat je sommige dingen echt samen moest doen.

Ik heb echt hele fijne en mooie ervaringen door beide opleidingen en kijk er met een positief gevoel op terug!

Wat is de meerwaarde van Roler voor jou?

Toen ik bijna klaar was met mijn studie leerde ik op mijn stage Marina kennen. Marina is bij Roler gaan werken en heeft mij toen verteld over Roler. Ik ben toen wat gesprekken aangegaan en werd toen heel enthousiast over Roler.

Ik heb voor Roler gekozen omdat ik het een fijn idee vond dat ik op invalbasis zou kunnen werken, al is het voor een langere periode. Ik kon bij Roler de functies van groepsleerkracht en vakleerkracht combineren, wat ik ook heel prettig vond. Het stabiele inkomen wat Roler kan bieden was voor mij ook heel erg fijn.

De meerwaarde is toch de extra begeleiding die je kan krijgen. Als je ergens mee zit, kan je altijd met hen in overleg, wat heel fijn is.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Roler?

Ze kunnen je begeleiden op verschillende manieren en wanneer je er om vraagt staan ze voor je klaar. Ze gaan mee met sollicitaties, komen op klassenbezoek zodat je jezelf kan verbeteren als docent en kunnen je helpen als je ergens tegenaan loopt. Wanneer je geen hulpvraag hebt o.i.d. staan ze iets op de achtergrond (wat ik soms ook prettig vind), maar wanneer je ze nodig hebt, staan ze echt klaar voor je.

Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tijdens je loopbaan.

Waar werk je momenteel en hoe bevalt dat?

Momenteel werk ik 4 en halve dag. Hiervan werk ik vier dagen op de Schakel in Lelystad. Ik sta hier voor groep 1/2 en dat bevalt heel goed. Het is een hele fijne klas, een heel fijn team om samen mee te werken en ik ga met plezier naar mijn werk!

Dan werk ik ook nog een halve dag in Olst, op de school IJsselwijs, waar ik een ochtend kleutergym geef aan vijf kleutergroepen. Op deze school heb ik de andere groepen ook lesgegeven aan het begin van het jaar. Ook hier heb ik een heel fijn team met hele lieve collega’s en je kan ook samen met de kinderen echt werken aan verschillende leerdoelen en vaardigheden!

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat ik nu steeds meer weet wat mijn favoriete doelgroep is. Ik ben mij nog steeds aan het oriënteren, maar ik ben trots op de stappen die ik heb gezet sinds het begin van dit jaar. Ik heb verschillende groepen gedraaid en ik merk dat ik met steeds meer zekerheid en rust voor de klas sta. Ook merk ik dat mijn creativiteit groeit en dat ik het leuk vind om steeds weer te kijken en te ontdekken hoe ik een doel samen met mijn klas kan behalen; door daar een leuke les aan te koppelen!

Lijfspreuk

‘Behandel anderen, zoals je zelf ook behandelt wilt worden!’