Talent aan het woord: Wonen, werken, Amsterdam! Lotte Kerkhoven

Op welke hogeschool heb je gezeten, waar kom je van vandaan en waarom ben je naar Amsterdam verhuisd?

Ik kom uit Hengelo en ben na de middelbare school op kamers gegaan in Groningen. Hier heb ik na het afronden van de bachelor Facility Management de (verkorte) pabo gedaan. Ik ben naar Amsterdam verhuisd omdat er veel vrienden van mij wonen. Verder was ik wel toe aan een andere stad.

Hoe ben je met Roler in contact gekomen?

Ik ben benaderd via LinkedIn door iemand van Roler. Ik had erop gereageerd, omdat het mijn interesse wekte. Hierna had ik vrij snel een fijn gesprek.

Hoe heeft Roler jou geholpen bij de overstap naar Amsterdam?

Roler heeft mij erg geholpen met het zoeken naar de juiste school. Ik had in het begin geen idee welke school er bij mij zou passen. Doordat Roler heeft geluisterd naar mijn wensen, geef ik nu les op een school waar ik helemaal op mijn plek zit!

Verder heeft Roler aangeboden om mijn woning deels te vergoeden, waardoor het zoeken van een woning makkelijker was.

Wat zijn voor jou de voordelen van het werken voor Roler in Amsterdam?

Mijn woonkosten worden deels vergoed, waardoor mijn maandelijkse kosten lager uitvallen. Verder heb ik van Roler een abonnement op een elektrische fiets, waardoor ik sneller bij mijn school ben.

Daarnaast vind ik het fijn dat ik gekoppeld ben aan een persoonlijke begeleider, waardoor ik altijd terug kan vallen op haar met vragen en advies. Ik vind het ook heel erg prettig dat er een budget is voor ontwikkeling, waardoor er mogelijkheid is voor groei.

Als laatste geeft het mij rust dat ik niet aan een school ‘vast’ zit en dat er een mogelijkheid is dat je na de afgesproken periode op een andere school kan werken. Ik heb het geluk dat ik het erg naar mijn zin heb op de school waar ik werk, waardoor er een optie is dat ik kan blijven. Dankzij Roler ben ik gekoppeld aan deze leuke school!

Wat kun je vertellen over de opdrachten en scholen waar je via Roler aan het werk bent gegaan? Ben je hier tevreden over?

Ik ben momenteel bezig met mijn eerste opdracht op de Frankendeal school in Watergraafsmeer. Ik sta hier vijf dagen voor groep 1/2. Zoals ik al heb gezegd bevalt het heel erg goed. Ik voel mij echt onderdeel van het team, ondanks ik een ‘externe’ leerkracht ben.