Talent aan het woord: M’lynn Hochstenbach

Wie ben jij?
Ik ben M’Lynn, 22 jaar oud en ik woon in het dorpje Grevenbicht, vlakbij Sittard. In Sittard heb ik dan ook de pabo gevolgd. In mijn vrije tijd lees ik graag. Ik ga elke week lekker in de buitenlucht bootcampen en verder vind ik het heel leuk om met planten en bloemen bezig te zijn in de vorm van stekken, drogen en persen.

Wat zijn je eerdere ervaringen?
Afgelopen jaren heb ik op de pabo een aantal bijzondere stageplekken mogen bezoeken waaronder het SBO en het NT2-onderwijs. Dit laatste is mij eigenlijk altijd blijven vasthouden waardoor ik in mijn LiO-stage een school had gekozen met een gemengde culturele groep.

Na mijn stage had ik het gevoel dat er nog meer was dan hetgeen wat ik had gezien. Ik vind eigenlijk alles leuk en dat maakt kiezen ontzettend moeilijk! Ik ben bij Roler terecht gekomen en via die weg hoefde ik niet te kiezen.

Mijn eerste opdracht was bij een Montessorischool. Vanuit mijn opleiding hebben we hier alleen maar theoretisch kennis mee gemaakt, dus het was super interessant om te zien hoe dit in de praktijk werkt. Toen de vaste leerkracht terugkwam van zwangerschapsverlof ben ik naar een kleine dorpsschool gegaan. Hier heb ik leuke, maar ook minder leuke ervaringen gehad. Ik vond het wel echt een super leerzame periode waarin ik mijn eigen grenzen heb gevonden, met dank aan mijn onderwijsadviseur! Door een hoop onrust bij ouders en een sluiting boven het hoofd, was dit voor het team een zware tijd. Ik heb nog altijd contact met de collega’s en ik voel me, ondanks dat ik er ongeveer een half jaar ben geweest, echt onderdeel van het team! Eind februari ben ik naar mijn laatste opdracht gegaan. Een NT2-klas! Tot de zomervakantie mag ik deze mooie doelgroep helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Deze leerlingen zijn echt gemotiveerd om te leren, dat is zo mooi om te zien! Hier wil ik zeker nog meer mee gaan doen in de toekomst.

Wat is de meerwaarde van Roler voor jou?
De onafhankelijke begeleiding. Bij Roler zijn ze er voor jou en de leerlingen. Niet alleen voor de stichting. Dat laatste maakt naar mijn ervaring een groot verschil, omdat de begeleiding echt persoonlijk naar mij gericht is.

Waar kijk je naar uit?
Voor nu wil ik nog meer ontdekken in het onderwijs, maar het lijkt me heel vet om nog een master te volgen en uiteindelijk mijn eigen groep te draaien.

Waar ben je trots op?
Het voor mezelf opkomen en weten waar ik voor sta!

Wat is jouw lijfspreuk?
“Kump waal good”
(Nederlands: komt wel goed)